Ενημέρωση Βαρδάκη από τον γ.γ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις επικείμενες Δράσεις του ΠΑΑ

Σωκράτης Βαρδάκης: «5 εκ. από το πρόγραμμα Leader επιπλέον για την Μεσαρά»

Με αφορμή την εκδήλωση για την εφαρμοσμένη έρευνα και κατάρτιση στην αγροτική παραγωγή με την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων – εκτάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, εκφράζει καταρχήν την ιδιαίτερη ικανοποίησή του από την ανακοίνωση της υπογραφής από τον γ.γ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κασίμη, η έγκριση νέου προγράμματος Leader – Μεσαράς ύψους 5 εκ. ευρώ, για Δημοτικά Διαμερίσματα που ανήκουν στους Δήμους Γόρτυνας και Φαιστού.

Το νέο πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί στο ήδη εγκεκριμένο πρόγραμμα Leader Αλιείας ύψους 3,95 εκ., ανεβάζοντας έτσι τον προϋπολογισμό για αξιοποίηση αναπτυξιακών δράσεων τοπικού χαρακτήρα, στην περιοχή της Μεσαράς σε περίπου 9 εκ. ευρώ για ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, «η έγκριση ενός νέου προγράμματος Leader Μεσαράς και η προσπάθεια ανάδειξης της Γεωργικής Σχολής μέσα από προγράμματα έρευνας και κατάρτισης, αποτελεί άλλη μια απόδειξη για την βούληση της σημερινής κυβέρνησης και της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται, με στόχο την αγροτική ανάπτυξη μέσω μίας καινοτόμου παρέμβασης.

Η Μεσαρά αποτέλεσε και αποτελεί βραχίωνα της γεωργικής παραγωγής της Κρήτης και σήμερα μπαίνει στο επίκεντρο, με στοχευμένες δράσεις που σκοπό έχουν την ανασυγκρότηση της τοπικής αγροτικής οικονομίας.»

Αναφορικά με το μήνυμα που πρέπει να περάσει η εκδήλωση για την εφαρμοσμένη έρευνα και κατάρτιση, στην κοινωνία της Μεσαράς και ευρύτερα της Κρήτης, ο κ. Βαρδάκης τονίζει: «Για την αξιοποίηση και ανάδειξη του Αμπελούζου και του Κατσαμπά τα δύο υπουργεία σήμερα ανοίγουν το δρόμο της συνέργειας και συνεργασίας. Κάθε αναπτυξιακή προοπτική άλλα και διαθέσιμοι πόροι θα πρέπει να συγκλίνουν. Η προσπάθεια αυτή δεν έχει κανένα περιθώριο να αποτύχει. Ο Αμπελούζος και ο Κατσαμπάς μπορούν και πρέπει να αναδειχθούν σε πρότυπο κύτταρο Αγροτικής έρευνας – αγροτικής καινοτομίας- αγροτικής κατάρτισης.

Μόνο μέσα από την έρευνα και την καινοτομία τα προϊόντα μας μπορούν να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία και να διαφοροποιηθούν με βάση την ποιότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Ενώ μόνο μέσα από κατάρτιση και εκπαίδευση μπορούμε να επιτύχουμε την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και την ενίσχυση της καινοτόμας επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την ανταγωνιστικότητά του.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.