Σωκράτης Βαρδάκης: «Όλους τους νέους ανθρώπους που έρχονται κοντά μας, τους απλούς ψηφοφόρους, τους θέλουμε κοντά μας να συνδιαμορφώσουμε τη μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη που δημιουργείται»

Για το έργο του αεροδρομίου Καστελίου, για τον ΒΟΑΚ, αλλά και για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία της μεγάλης Προοδευτικής, Δημοκρατικής Παράταξης μίλησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, στην ΕΡΑ Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην εκπομπή της κας Μανουσουδάκη Νεκταρίας, με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση στο Ηράκλειο, του ΣΥΡΙΖΑ, με κύριο ομιλητή τον πρώην Υπουργό και τομεάρχη Οικονομίας,  Νίκο Παππά  αλλά και την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κρήτη.

Σε σχέση με την τελετή θεμελίωσης του αεροδρομίου Καστελίου από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υποδομών, ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι δεν έγινε μνεία στην παρακαταθήκη που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση σε σχέση με το έργο. Το μικρό λιθαράκι που ανέφερε ο κ Καραμανλής αφορά τη σύμβαση που είχε υπογραφεί  από την κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα, στις 21/02/2019,  και είχε κυρωθεί από τη Βουλή, επίσης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στις 14/05/2019.

Το έργο έπρεπε να ξεκινήσει τον Ιούλιο ακριβώς μετά τις εκλογές (δηλαδή δύο μήνες μετά την κύρωση της συμφωνίας στη βουλή), ποτέ όμως δεν εκδόθηκε απόφαση ούτε για την έναρξη των πρόδρομων εργασιών, ούτε καν του οδικού δικτύου μήκους 24 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 18 είναι αυτοκινητόδρομος και θα συνδέει το αεροδρόμιο με το ΒΟΑΚ.

Οι καθυστερήσεις για τις οποίες μιλούν αφορούν επομένως τη δική τους κυβέρνηση!

Σε ότι αφορά το ΒΟΑΚ ο κ. Βαρδάκης είπε χαρακτηριστικά ότι ήδη προκηρύχτηκαν  τον Ιούνιο του 2018 δύο διαγωνισμοί , βρίσκονταν σε εξέλιξη και έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, τον Οκτώβριο του 2018. Η  δεύτερη φάση των διαγωνιστικών διαδικασιών προβλεπόταν τον Σεπτέμβριο του 2019, η κατάθεση τεχνικών και οικονομικών προσφορών τον Νοέμβριο του 2019, μαζί με τις γεωλογικές μελέτες που θα υλοποιούσαν οι συμμετέχοντες, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας και την προκήρυξη αναδόχου τον Δεκέμβριο του 2019.

Εδώ και επτά μήνες δεν έχουν διαπραγματευτεί το τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ και την παρούσα στιγμή λένε πως θα κάνουν ανακοινώσεις στο επόμενο εξάμηνο. Εάν και εφόσον η σημερινή κυβέρνηση αποφασίσει να «πατήσει» σε ότι παραδόθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τότε και μόνο ίσως θα μπορέσει να υλοποιήσει το έργο.

Ο κ. Βαρδάκης αναφερόμενος στα δημοσιεύματα περί διοδίων τόνισε: «Όλοι αναρωτιούνται αν θα υπάρξουν διόδια. Εγώ αναρωτιέμαι αν θα υπάρξει ΒΟΑΚ.»

Για το θέμα της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Ηρακλείου είπε: «Συμμέτοχος ο κόσμος. Οι απλοί ψηφοφόροι, όλοι οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες. Νέοι άνθρωποι που έρχονται κοντά μας. Τους θέλουμε όλους να γραφτούν και να κατευθύνουν με την άποψή τους τις αποφάσεις της μεγάλης Δημοκρατικής, Προοδευτικής παράταξης που δημιουργείται.»

Κλείνοντας ο κ. Βαρδάκης επέστησε την προσοχή όλων εν όψει του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, νόμου έκτρωμα, όπως το χαρακτήρισε, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα κατατίθεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.