Σωκράτης Βαρδάκης: «Χιλιάδες κενά στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση επιβεβαιώνουν την ανικανότητα της Κυβέρνησης, εντείνοντας την ανασφάλεια στην εκπαιδευτική κοινότητα»

Για τα κενά των εκπαιδευτικών σε Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση και το χρόνο κάλυψής τους, κατέθεσαν ερώτηση 34 Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προς την Υπουργό Παιδείας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη. Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλά προβλήματα, στα οποία έρχονται να προστεθούν τα λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών, τα οποία είναι χιλιάδες πανελλαδικά.Στο Νομό Ηρακλείου για παράδειγμα, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί τόσο η Α’, όσο και η Β’ φάση προσλήψεων για την πλήρωση των λειτουργικών κενών, εν τούτοις πολλά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπολειτουργούν, καθώς δεν έχουν καλυφθεί από εκπαιδευτικούς, δημιουργώντας πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων.Προσφάτως μάλιστα, το φως της δημοσιότητας είδε η περίπτωση του Δημοτικού Σχολείου Πόμπιας, όπου δύο τάξεις δημοτικού έχουν μείνει χωρίς δάσκαλο.Πιο συγκεκριμένα, ως προς την Γενική Αγωγή διαπιστώνονται 84 κενά, εκ των οποίων 14 Δάσκαλοι, 27 Νηπιαγωγοί και 35 Καθηγητές Ειδικοτήτων, καθώς και 8 κενά μειωμένου ωραρίου σε καθηγητές ειδικοτήτων.Όσον αφορά στην Ειδική Αγωγή τα κενά ανέρχονται σε 14, ενώ υπάρχουν και 128 κενά σε παράλληλη στήριξη δασκάλων, και 26 σε παράλληλη στήριξη νηπιαγωγών. Τα κενά στη Δευτεροβάθμια ανέρχονται στο σύνολό τους στα 170, με τις βασικές ειδικότητες (Φιλολογικά, Μαθηματικά, Φυσική) να αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες ανάγκες.Η πλήρωση των λειτουργικών κενών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από την αρμόδια Υπουργό εάν προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών στην εκπαίδευση και αν ναι ποιο το χρονοδιάγραμμα αυτής.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.