Σωκράτης Βαρδάκης: «Φρούδες ελπίδες οι εξαγγελίες του Βρούτση για συντάξεις με ένα κλικ»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, κατέθεσαν 50 Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, στηλιτεύοντας τις μεγάλες καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση εκκρεμών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης, ένα χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας και τις βαρύγδουπες δηλώσεις της ΝΔ για την αποκατάσταση του δήθεν «μπάχαλου» που παρέλαβε από την απελθούσα Κυβέρνηση, αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, τα στοιχεία, τους διαψεύδουν και οι προβλέψεις για την πορεία της κοινωνικής ασφάλισης στην χώρα, είναι δυστυχώς απογοητευτικές.

Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει ότι όταν έληξε η θητεία της ΝΔ το 2015, παρέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν 400.000 εκκρεμείς περιπτώσεις συνταξιοδοτικών παροχών. Επιπλέον, ποιος μπορεί να διαψεύσει τα επίσημα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, τα οποία δείχνουν ότι κύριες και επικουρικές, ήδη από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, έχουν υπερδιπλασιαστεί από τον χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ.

Ειδικότερα, οι εκκρεμείς συντάξεις αυξήθηκαν κατακόρυφα μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, αποδεικνύοντας την ανικανότητα της Κυβέρνησης να διαχειριστεί ζητήματα μείζονος σημασίας. Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην έκδοση των συντάξεων των ασφαλισμένων του e- ΕΦΚΑ.  αγροτών (τ. ΟΓΑ), ακόμα μάλιστα και των γεννηθέντων του 1951.

Οι βουλευτές αναφέρονται στους εν δυνάμει συνταξιούχους που ταλαιπωρούνται από την καθυστέρηση απονομής των συντάξεων και βρίσκονται πλέον σε αδιέξοδο, καθώς και στους υπάλληλους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες.

Με βάση τα παραπάνω ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

  • Ποιοι οι λόγοι της τόσο μεγάλης καθυστέρησης στην διεκπεραίωση των εκκρεμών συντάξεων;
  • Ποιός ο ακριβής αριθμός εκκρεμών συντάξεων, κύριων και επικουρικών;
  • Σκοπεύετε να λάβετε ουσιαστικές πρωτοβουλίες που θα δώσουν πραγματικά λύση στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων των ασφαλισμένων του e- ΕΦΚΑ  και αν ναι με ποιές συγκεκριμένα;
  • Προτίθεστε να ενισχύσετε τις αρμόδιες υπηρεσίες απονομής συντάξεων, με προσωπικό;

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.