Σωκράτης Βαρδάκης: «υπέρ των δημοκρατικών αγώνων που δίνει κάθε νέος που διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα του»

Με αφορμή την δίκη των 12 φοιτητών του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης τάσσεται με δήλωσή του υπέρ των φοιτητών:

«Οι φοιτητές του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης εδώ και σχεδόν έξι έτη αντιμετωπίζουν μία σειρά από διώξεις γιατί τόλμησαν να ξεσηκωθούν δημοκρατικά διαμαρτυρόμενοι μαζί με το σύνολο σχεδόν της ακαδημαϊκής κοινότητας το 2011 ενάντια στον νόμο Διαμαντοπούλου.

Οι τότε καθηγητές που υπερασπίστηκαν τον νόμο, θεώρησαν τον ξεσηκωμό των φοιτητών, ως προσωπική επίθεση των φοιτητών εναντίον τους, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να προσπαθούν με κάθε μέσο να τους εκδικηθούν. Αν και το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης, επέβαλε στους περισσότερους, την πρωτοφανή τιμωρία για τα ακαδημαϊκά χρονικά, της στέρησης εγγραφής για ένα εξάμηνο, εκείνοι δεν αντέδρασαν περαιτέρω, ενώ και οι χαμένες διδακτικές ώρες αναπληρώθηκαν.

Παρά την επίσημη θέση του Πανεπιστημίου, που θα οδηγούσε την ειρηνική επίλυση των αντιδικιών, συγκεκριμένοι καθηγητές του Ιδρύματος, συνεχίζουν μέχρι σήμερα την πρωτοφανή μεταπολιτευτικά εκδίωξη των φοιτητών, που καθομολογία άλλων υγειών σκεπτόμενων πανεπιστημιακών, υπήρξαν νέοι εκκολαπτόμενοι επιστήμονες και εκλεγμένοι εκπρόσωποι στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος.

Μετά από έξι χρόνια διασυρμού, όλοι όσοι γνωρίζουμε να συμμετέχουμε σε δημοκρατικούς αγώνες διεκδίκησης, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η δίωξή τους μέχρι σήμερα έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα. Οι 12 νέοι αγωνίστηκαν για καλύτερες συνθήκες ζωής και για την αξιοπρέπειά τους.        

Δηλώνω απερίφραστα ότι τάσσομαι υπέρ των 12 φοιτητών και υπέρ των δημοκρατικών αγώνων που έδινε και συνεχίζει να δίνει κάθε νέος, που διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα του.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.