Στα εγκαίνια της έκθεσης αφιερώματος «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ - Ο ΚΟΣΜΟΠΑΡΩΡΙΤΗΣ»

Σωκράτης Βαρδάκης: «Το Μουσείο Μπενάκη τιμά τον μεγάλο συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη»

Στα εγκαίνια της έκθεσης αφιερώματος «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ – Ο ΚΟΣΜΟΠΑΡΩΡΙΤΗΣ» παρευρέθη ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε το Μουσείο Μπενάκη και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο Καζαντζάκη, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς με αφορμή την ανακήρυξη του έτους 2017 ως «Έτους Νίκου Καζαντζάκη» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πρόκειται για έναν φόρο τιμής στον μεγάλο Κρητικό συγγραφέα, μια σύχρονη προσέγγιση της ζωής και του έργου του, φωτίζοντας γνωστές αλλά και άγνωστες πλευρές, μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό και αρχειακό υλικό.

Με αφορμή την εκδήλωση ο κ. Βαρδάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο Κρητικός Νίκος Καζαντζάκης είναι ένας μεγάλος συγγραφέας, στοχαστής, ποιητής. Μια σημαντική προσωπικότητα που ενέπνευσε έναν ολόκληρο λαό και κατάφερε να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας του, αναδεικνύοντας ένα λογοτεχνικό ταλέντο παγκόσμιας εμβέλειας και απήχησης. Ο Νίκος Καζαντάκης, ένας από τους σημαντικότερους λογοτέχνες θα συνεχίσει να αποτελεί κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που διοργάνωσαν την έκθεση «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ – Ο ΚΟΣΜΟΠΑΡΩΡΙΤΗΣ». Τέτοιες εκδηλώσεις μας δίνουν τη δυνατότητα να καθιστάμεθα κοινωνοί του μεγάλου έργου του Νίκου Καζαντζάκη και να κρατάμε ζωντανό στη μνήμη μας την σημαντική αυτή προσωπικότητα».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.