Σωκράτης Βαρδάκης: «Το Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου εκπέμπει SOS»

Με ερώτησή του, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο Σωκράτης Βαρδάκης, Βουλευτής Ηρακλείου, επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου, με δικηγόρους, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, να μειωθεί ο όγκος των υποθέσεων και να παύσει η ταλαιπωρία των πολιτών.

Συγκεκριμένα, το Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου υπολειτουργεί σε μια πόλη των 200.000 κατοίκων, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται όχι μόνο σοβαρές καθυστερήσεις στην καταχώριση πράξεων, αλλά και αγανάκτηση των πολιτών, οι οποίοι αδυνατούν τις περισσότερες φορές να εξυπηρετηθούν έγκαιρα. 

Ο κ. Βαρδάκης τονίζει, μέσω της ερώτησης ότι λόγω έλλειψης δικηγόρων στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου, οι πράξεις συμβολαίων, αγωγών, δικαστικών αποφάσεων, αιτήσεων, προδήλου σφάλματος κλπ,  στέλνονται στα κτηματολογικά γραφεία Άρτας και Μυτιλήνης, τα οποία διαθέτουν δικηγόρους, προκειμένου να γίνουν εισηγήσεις, γεγονός που συνεπάγεται μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των διαδικασιών. Επιπλέον, όλο το βάρος τόσο της εξυπηρέτησης του κοινού, όσο και της καταχώρισης πράξεων, τα έχει επωμιστεί η Προϊσταμένη του Κτηματολογικού Γραφείου, που είναι ταυτόχρονα και Υποθηκοφύλακας Ηρακλείου.

Ο κ. Βαρδάκης καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να ενσκήψει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία του Ηρακλείου και να προχωρήσει άμεσα σε πρόσληψη δύο δικηγόρων, γεγονός που θα επιτρέψει την αποτελεσματική λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.