Από την τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, στη μνήμη των ηρωικών στρατιωτικών που συμμετείχαν στην ανατίναξη τη νύχτα της 13ης Ιουνίου 1942

Σωκράτης Βαρδάκης: «Το θάρρος και η ανδρεία των αγωνιστών ενάντια στους Ναζί, μας οπλίζουν με δύναμη στον δικό μας αγώνα»

Τελετή πραγματοποιήθηκε στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, στη μνήμη των ηρωικών στρατιωτικών που συμμετείχαν στην ανατίναξη πλήθους αεροσκαφών, αποθηκών και πολεμοφοδίων, τη νύχτα της 13ης Ιουνίου 1942. Η μεγάλη σημασία της πράξης αυτής, είχε ως αποτέλεσμα την αναπτέρωση του ηθικού του αγωνιζόμενου Κρητικού λαού, καθώς το πλήγμα στην πολεμική μηχανή των Ναζί ήταν καίριο.

Στην τελετή παρέστη και κατέθεσε στεφάνι ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Βαρδάκης Σωκράτης και με αφορμή τη σημερινή επέτειο, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το θάρρος και την ανδρεία των ηρωικών στρατιωτικών που ανατίναξαν το αεροδρόμιο Ηρακλείου, κρατάμε σήμερα ζωντανά στη μνήμη μας και οπλιζόμαστε και εμείς με δύναμη στον αγώνα για την ελευθερία και το δικαιο των λαών».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.