Σωκράτης Βαρδάκης: «Τεράστιες ευθύνες για την επαίσχυντη και προκλητική εκδήλωση της Οργάνωσης «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» κατά την επέτειο της Μάχης της Κρήτης»

Για την εκδήλωση της οργάνωσης «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών», που προσβάλει την μνήμη των θυμάτων των θηριωδιών των Ναζί στην Κρήτη, 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατέθεσαν εχθές σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη, του τομεάρχη Εξωτερικών Μπουρνού Γιάννη, του τομεάρχη Εσωτερικών Ζαχαριάδη Κώστα και των Πολάκη Παύλου και Κασιμάτης Νίνας, βουλευτών Χανίων και Β’ Πειραιά αντίστοιχα.

Όπως ανακοινώθηκε από την οργάνωση «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών», μέσω επίσημης, ανοιχτής πρόσκλησης, στις 17 – 23 Μαΐου 2021 διοργανώνονται στα Χανιά της Κρήτης εκδηλώσεις, με σκοπό «να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών, για την πρώτη επιτυχώς, αερομεταφερόμενη επιχείρηση με την ονομασία “Επιχείρηση Ερμής”, που έλαβε χώρα πριν 80 χρόνια». Τότε ακριβώς που οι Κρητικοί αντιμετώπισαν με αξίνες, σκεπάρνια και χέρια γυμνά τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές, που ξεκίνησε η Γερμανική Κατοχή στο νησί και ακολούθησαν θηριωδίες, με εκτελέσεις αμάχων και πυρπόληση δεκάδων χωριών από τους ναζί.

Την περίοδο των εορτασμών των 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης, ο προγραμματισμός της συγκεκριμένης εκδήλωσης αποτελεί το λιγότερο μια αισχρή πρόκληση. Όπως αναφέρεται, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν και πραγματική αναπαράσταση αλμάτων με αλεξίπτωτο εκεί που έπεσαν οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές, επισκέψεις σε τοποθεσίες των γερμανικών προσγειώσεων, μνημεία και μουσεία, για να έχουν οι συμμετέχοντες “μια συναρπαστική εικόνα για τα γεγονότα του Μαΐου 1941.”

Ο αποτροπιασμός και η οργή των Κρητικών ξεχειλίζουν γι’ αυτή την εκδήλωση, μέσα από την οποία καλείται ο κόσμος να τιμήσει τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών, στα αιματοβαμμένα χώματα της Κρήτης, κατά την επέτειο 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης.

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει αν η συγκεκριμένη οργάνωση έχει λάβει επίσημη άδεια για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης ή αν οι κρατικές αρχές αγνοούν παντελώς το γεγονός. Επιπλέον ζητούν ενημέρωση για το ποιοι φέρουν την ευθύνη για το επαίσχυντο αυτό γεγονός που προκαλεί το κοινό αίσθημα, ενώ τέλος επιδιώκουν να μάθουν σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ο Υπουργός, με σκοπό την άμεση ματαίωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, αλλά και της λογοδοσίας των υπευθύνων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.