Σωκράτης Βαρδάκης: «Τα προβλήματα των εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό εξακολουθούν να ταλανίζουν τον κλάδο»

Σε κατάθεση κοινής αναφοράς της ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό, για θέματα του κλάδου, προς τους κ.κ. Υπουργούς #Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Τουρισμού, προχωρήσαμε με τις Τομεάρχες #Τουρισμού, Κατερίνα Νοτοπούλου και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Η Ομοσπονδία ζητά να δοθεί λύση με τα ένσημα των μονομερών αναστολών σύμβασης του 2020 και του 2021, καθώς μέχρι σήμερα δεν είναι ενημερωμένη η ασφαλιστική ιστορία των εργαζομένων, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα στη λήψη παροχών από τον #ΕΦΚΑ (ασθένεια, μητρότητα, κ.λ.π.). Επίσης, οι εκπρόσωποι του κλάδου ζητούν να διευκρινιστεί με πόσα ένσημα οι εποχικά εργαζόμενοι, τόσο στον επισιτισμό όσο και στον τουρισμό θα είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας.

Επιπλέον, στα αιτήματα της Ομοσπονδίας συμπεριλαμβάνεται η οικονομική στήριξη όσων δεν βρήκαν δουλειά φέτος, καθώς υπάρχουν ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης που δεν επαναλειτούργησαν, όπως επίσης και σε αυτούς που, ενώ είχαν δικαίωμα επαναπρόσληψης, δεν επαναπροσλήφθηκαν παρότι οι επιχειρήσεις λειτούργησαν.

Η #ΠΟΕΕΤ, τέλος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προκειμένου να μην χαθεί η επιδότηση ανεργίας λόγω παρέλευσης του 60ημέρου, για όσους έκαναν μονομερή δήλωση αναστολής σύμβασης τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και δεν επαναπροσλήφθηκαν.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους, τα αιτήματα της Ομοσπονδίας αλλά και να μας ενημερώσουν, για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.