Σωκράτης Βαρδάκης: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Απολύσεις και ξεπούλημα υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Τραπεζοϋπάλληλοι, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, και ακολουθούν ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ!»

Για το θέμα των ΕΛΤΑ, μίλησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ (105,5) και στον κ. Σχοινά.

Ο κ. Βαρδάκης στη ραδιοφωνική του παρέμβαση τόνισε ότι η ΝΔ ακολουθεί την πάγια τακτική των προηγούμενων χρόνων. Εκλεισαν την ΑτΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τώρα έβαλαν στόχο τα ΕΛΤΑ, το μοναδικό εναπομείναντα οργανισμό κοινής ωφελείας, που επιτελεί  κοινωνικό έργο.

Σε ότι αφορά τα ΕΛΤΑ, αν και υπήρχαν προβλήματα υποστελέχωσης και οικονομικά, εντούτοις δεν είχαν κλείσει γραφεία σε καμιά έδρα Δήμου.

Παρά τα μεγάλα προβλήματα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κάνει τον οργανισμό «να σταθεί και πάλι στα πόδια του» με μια σειρά ενεργειών:

  • Διατήρηση του συνόλου σχεδόν του δικτύου.
  • Εξασφάλιση καταβολής προς τα ΕΛΤΑ οφειλών των φορέων του δημοσίου από το 2012 ποσό 45 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Νομοθετήσαμε και χρηματοδοτήθηκαν τα ΕΛΤΑ με το ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ για καθολικές υπηρεσίες. Χρηματοδότηση που εκκρεμούσε από το 2013.
  • Αναπλήρωση προσωπικού χωρίς προβλήματα για τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Για τα όσα συμβαίνουν σήμερα στα ΕΛΤΑ και τις απολύσεις, ο κ. Βαρδάκης είπε χαρακτηριστικά:

«Αυτό είναι το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, το οποίο θα έφερνε νέες θέσεις εργασίας, καλά αμειβόμενες. Πρώτα θύματα αυτού του επιτελικού κράτους ήταν οι τραπεζοϋπάλληλοι. Ακολούθησαν οι υπάλληλοι του ΟΤΕ και τώρα οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ.»

Ο κ Βαρδάκης μίλησε για οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων, το οποίο περνά μέσα από την αποδυνάμωση των ΕΛΤΑ και το κλείσιμο γραφείων σε πολλές περιοχές της επικράτειας.

Πιστεύω να έχουμε άλλη ώρα το χρόνο να τα πούμε πιο αναλυτικά, να πούμε και για τη φαρσοκωμωδία που ζήσαμε στην υποτιθέμενη έναρξη εργασιών στο αεροδρόμιο Καστελίου.  Νομίζω μετά τον Πατακό είδαμε πολιτικούς να τοποθετούν πλάκες με τα ονόματά τους, ειδικά σε ένα έργο που ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Καραμανλής δεν ήξεραν μέχρι τις 08-02-2020 που βρισκόταν.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.