Σωκράτης Βαρδάκης: «Συνεχίζουν να κυβερνούν με ψέματα και αλχημείες»

Για τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις των Υπουργών της Κυβέρνησης, σχετικά με τις δαπάνες που προβλέπονται από τη χώρα μας, για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, τοποθετήθηκε με δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

«Πρώτα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, τελευταία (χθες βράδυ σε δελτίο ειδήσεων) ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, προσπάθησαν να πείσουν τον ελληνικό λαό, ότι η χώρα μας διαθέτει δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας 3,5% του ΑΕΠ όταν, όπως είπαν, στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες ο μέσος όρος κονδυλίων για την αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού είναι μόλις 2%. Ουδέν ψευδέστερο!.

Δυστυχώς η χώρα μας, ουραγός, σχεδόν τελευταία στα μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας. Τα πρόσφατα στοιχεία του Ινστιτούτου Bruegel αποδεικνύουν το αντίθετο.»

Χώρα – Σύνολο παρεμβάσεων
Δανία – 12,2%
Γαλλία – 23,1%
Γερμανία – 51,2%
Ουγγαρία – 8,7%
Ιταλία – 21,2%
Ολλανδία – 5,2%
Ισπανία – 11,8%
Ην. Βασίλειο – 17,9%
ΗΠΑ – 12,2%
Ελλάδα – 3,6%
Βέλγιο – 1,9% (δεν έχει ακόμα ανακοινώσει πρόγραμμα δανειοδοτήσεων)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.