Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Έφης Κουτεντάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη παρουσία και του Σωκράτη Βαρδάκη

Σωκράτης Βαρδάκης: «Συνεργασία και συνεννόηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να ενισχύσουμε την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην Κρήτη»

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Έφης Κουτεντάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη παρουσία και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία αποτέλεσαν το κεντρικό σημείο συζήτησης μεταξύ των παρευρισκομένων, με τον κ. Σωκράτη Βαρδάκη να επισημαίνει ότι, «οι σημαντικότατες υποδομές που διαθέτει η Κρήτη στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας και η παγκόσμια αναγνώριση για τα επιστημονικά και ερευνητικά τους επιτεύγματα την καθιστούν πρωτοπόρο στην προσπάθεια εισαγωγής μιας νέας αναπτυξιακής δυναμικής μέσα από την σύγκλιση της γνώσης, της έρευνας και καινοτομίας σε βασικούς τομείς-πυλώνες της τοπικής οικονομίας όπως ο πρωτογενής τομέας ο πολιτισμός και ο τουρισμός».

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομίας κ. Δραγασάκη και τον Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας κ. Φωτάκη με την οποία καθορίζονται οι διαδικασίες για τον χαρακτηρισμό των προϊόντων, των παραγωγικών διαδικασιών και των υπηρεσιών ως καινοτομικών, καθώς και η ενεργοποίηση δράσης για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με προϋπολογισμό 100 εκ. ευρώ και την ενίσχυση «συνεργειών και δικτυώσεων» προϋπολογισμού επίσης 100 εκ. ευρώ.

Η σημαντική αυτή δράση όπως τόνισε ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης «θα συμβάλλει στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων και στην περαιτέρω σύγκλιση της συνεργασίας μεταξύ των ερευνητικών και εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Επιχειρήσεων του νησιού».

Επιπλέον ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε στη πρωτοβουλία των δύο Υπουργείων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας για δημιουργία στην πρώην Σχολή Ασωμάτων και στην πρώην Γεωργική Σχολή Μεσαράς πρότυπο κύτταρο έρευνας και κατάρτισης στο πρωτογενή τομέα.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.