Σωκράτης Βαρδάκης «Συζητήσεις επί συζητήσεων για συζήτηση και άλλη μια βαριά ήττα του κ. Μητσοτάκη στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.»

Οι τρεις Σύνοδοι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που προηγήθηκαν, δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας, εξαιτίας των μονομερών της ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Από την πρώτη Σύνοδο στις 1-2 Οκτωβρίου, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν δώσει μία άτυπη διορία στην Άγκυρα μέχρι τον Δεκέμβρη, για αποκλιμάκωση της έντασης και επίλυση των διαφορών με Ελλάδα και Κύπρου μέσω διαλόγου.
Δυόμιση μήνες μετά, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, καθώς στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, απέτυχαν να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο κυρώσεων. Το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής δίνει στην Άγκυρα μια νέα «περίοδο χάριτος», αυτή την φορά μέχρι τον Μάρτιο του 2021, ως προς την λήψη αποφάσεων για την επιβολή κυρώσεων.

Από την πλευρά της η Ελληνική Κυβέρνηση αποδείχθηκε σε ακόμα μία Σύνοδο Κορυφής απούσα. Όχι κατά την δια ζώσης εκπροσώπηση χθες, αλλά και στην προετοιμασία του προηγούμενου διαστήματος. Συμμαχίες, συμφωνίες, δεσμεύσεις και κοινές δράσεις που θα έπρεπε η χώρα μας να έχει διασφαλίσει το προηγούμενο διάστημα, δεν «εμφανίστηκαν» πουθενά, με αποτέλεσμα να φανεί η γύμνια της εξωτερικής μας πολιτικής. Σε μια δύσκολη διεθνή πραγματικότητα, με προβληματικούς και αναξιόπιστους γείτονες, η σταθερή, μεθοδική και αθόρυβη προετοιμασία, παίζει καταλυτικό ρόλο. Δυστυχώς όμως, η Κυβέρνηση φάνηκε για άλλη μια φορά απροετοίμαστη.

Πότε επιτέλους η Ελληνική Κυβέρνηση θα καταλάβει ότι πρέπει και οφείλει να προασπίσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας;

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.