Σωκράτης Βαρδάκης στο Ράδιο 9.84: “Κύριε Υπουργέ, σταματήστε να παίζετε με την υγεία και την ζωή των ευπαθών ομάδων”

Με τη νέα τροποποίηση του προϋπολογισμού, η κατάσταση επιδεινώνεται, καθώς τόσο το συνολικό ποσό του κλειστού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το Σακχαρώδη Διαβήτη, όσο και η κατηγοριοποίηση του, συνεχίζουν να μην ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη.

Θεώρησα λοιπόν επιτακτική ανάγκη και υποχρέωσή μου, να ζητήσω από τον Υπουργό Υγείας, πρώτα απ’ όλα να δεχτεί την Ομοσπονδία συλλόγων διαβητικών, την οποία δεν έχει μέχρι σήμερα συναντήσει.

Η Ομοσπονδία έχει μάλιστα καταθέσει και εμπεριστατωμένη πρόταση.

Ο Υπουργός οφείλει να συνεκτιμήσει τις προτάσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι 965.293 μοναδικοί πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και 2 δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά κατά την προμήθεια των απαραίτητων για τη ζωή τους αναλώσιμων.

Η πολυπληθέστερη αυτή ευπαθής ομάδα, στη χώρα μας, είχε αντιμετωπίσει  και στο παρελθόν προβλήματα, για τα οποία μάλιστα ως Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιμετωπίσει καλοπροαίρετα την κριτική που δέχτηκε και σε πολλά από τα οποία έδωσε λύση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει  ήδη από το 2018 να μην μετακυλύεται το κόστος του clawback από τις εταιρείες. Οι τροποποιήσεις της 11ης Οκτώβρη στον προϋπολογισμό, επιδείνωσε την κατάσταση για τους μοναδικούς πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη, καθώς κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αναλώσιμα υγειονομικά και ιατροτεχνολογικά υλικά.

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα της εκπομπής:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.