Σωκράτης Βαρδάκης στο Κόκκινο Κρήτης: «Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη σηματοδοτεί τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού εκ νέου, μέσω του νέου προϋπολογισμού»

Ψέματα και υποκρισία προς την μεσαία τάξη και το σύνολο των εργαζομένων καταλογίζει στην κυβέρνηση της ΝΔ ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, σε συνέντευξή του στον Βασίλη Σπυριδάκη και το Κόκκινο Κρήτης (88,4 fm), με αφορμή τη συζήτηση για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού.

Τόνισε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά σχέδια για το κράτος, αυτό του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό της Ν.Δ., η οποία καταλύει, καταργεί βασικές έννοιες του κοινωνικού κράτους, με τελικό αποτέλεσμα την εκ νέου φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.

Οι βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ μίλησαν στη Βουλή με σκονάκια για να επικεντρωθούν σε συγκεκριμένα θέματα, αλλά και πάλι αποδείχθηκαν αδιάβαστοι, υποστήριξε ο κ. Βαρδάκης και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη αντιπαράθεση που είχε ο ίδιος με τον κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιο Πέτσα.

«Ζήτησα από τον κ. Πέτσα να υποδείξει έστω ένα θετικό μέτρο για τους εργαζόμενους, στα 32 νομοσχέδια που έφερε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση. Αφού το έψαξε το μόνο που βρήκε να απαντήσει, από το βήμα της βουλής, ήταν ότι έλαβαν μέτρα για εργαζόμενους στον τουρισμό που απολύθηκαν μετά την κατάρρευση της Thomas Cook. Αποδείχθηκε αδιάβαστος. Όχι μόνο γιατί το συγκεκριμένο δεν αφορά το σύνολο των εργαζόμενων, αλλά γιατί τελικά δεν ισχύει. Αναγκάστηκαν να εξαγγείλουν ελάχιστα μέτρα για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, έπειτα από δικές μας πιέσεις, αλλά τελικά δεν υπέγραψαν ποτέ τη σχετική υπουργική απόφαση. Αποτέλεσμα είναι οι άνθρωποι να μην μπορούν να πάρουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ, επειδή δεν συμπλήρωσαν τα απαραίτητα ένσημα, πριν την κατάρρευση της Thomas Cook. Έχω δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα για το συγκεκριμένο θέμα», είπε ο κ. Βαρδάκης.

Όπως υποστήριξε ο βουλευτής Ηρακλείου, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό τα στελέχη της ΝΔ χρησιμοποίησαν κυρίως δύο σκονάκια, που τους μοίρασε το Μέγαρο Μαξίμου.

«Το πρώτο σκονάκι έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τη μεσαία τάξη, με 28 αυξήσεις φόρων που επέβαλε. Όταν όμως ρωτάμε ποιοι από αυτούς τους φόρους καταργούνται με τον προϋπολογισμό, δεν παίρνουμε απάντηση, γιατί δεν υπάρχει. Διότι η μεσαία τάξη δεν καταστράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τη μείωση του ΑΕΠ κατά 26%, επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όταν εμείς δίναμε 750 εκ. ευρώ για το κοινωνικό μέρισμα, μας έλεγαν ότι δίνουμε ψίχουλα και τώρα οι ίδιοι δίνουν 250 εκ. ευρώ. Έτσι χάνουν το μέρισμα εκατομμύρια πολίτες, ανάμεσα τους οι τρίτεκνοι και χιλιάδες ΑμεΑ. Μιλάμε για ανθρώπους με αναπηρικές συντάξεις των 250 ευρώ που χάνουν το μέρισμα», εξήγησε ο κ. Βαρδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το δεύτερο σκονάκι των βουλευτών της ΝΔ αφορούσε τους εργαζόμενους και τις υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για θέσεις σταθερής εργασίας, πλήρους απασχόλησης και καλά αμειβόμενες. «Όμως κι αυτό είναι ψέμα», λέει ο κ. Βαρδάκης και εξηγεί: «Έκαναν την αρχή πριν από λίγες μέρες με το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, όπου οι νεοπροσλαμβανόμενοι, ακόμη και εναερίτες, θα αμείβονται με τον βασικό μισθό 586 ευρώ και δεν θα έχουν μονιμότητα. Την ίδια ώρα στον ΟΣΕ οι εργαζόμενοι είναι πέντε μήνες απλήρωτοι. Παράλληλα έχουν παγώσει και εγκαταλείπουν τα προγράμματα για τους άνεργους, με τα οποία εμείς είχαμε πετύχει συστηματική μείωση της ανεργίας. Τα αποτελέσματα ήδη φάνηκαν καθώς η ανεργία άρχισε ξανά να αυξάνει. Εμείς είχαμε εκδιώξει τους εργολάβους με ρυθμίσεις υπέρ των εργαζόμενων, αρχίζοντας από τα νοσοκομεία. Τώρα η ΝΔ όχι μόνο καταργεί την ευθύνη και συνευθύνη για εργολάβους/υπεργολάβους, αλλά με σκανδαλώδη ρύθμιση τους απαλλάσσει από παλαιότερα πρόστιμα. Πανηγυρίζουν επίσης ότι υπογράφηκε σύμβαση για τους εργαζόμενους στον τουρισμό – επισιτισμό, όταν έχουν καταργήσει την επεκτασιμότητα και άρα η σύμβαση καθίσταται κενό γράμμα. Όλα αυτά συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, που δυστυχώς οι εργαζόμενοι θα το βιώσουν με οδυνηρό τρόπο».

Επιπροσθέτως, τόνισε ότι ήταν όχι μόνο συμβολική, αλλά και ουσιαστική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την στάση της Ελλάδας απέναντι στις προκλήσεις, και αυτό αποδεικνύεται και από την υπερψήφιση του άρθρου για τους εξοπλισμούς.

Σε ό,τι αφορά τις κλειστές δομές κράτησης, επανέλαβε για μια ακόμα φορά την πάγια αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη δημιουργία τους.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Βαρδάκη:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.