Σωκράτης Βαρδάκης στο Κόκκινο Αθήνας: “Το κοινωνικό κράτος χάνεται στην κανονικότητα της σημερινής Κυβέρνησης”

Σε παρέμβασή του στο ραδιόφωνο Κόκκινο Αθήνας, για τον προϋπολογισμό που συζητείται αυτές τις μέρες στη βουλή, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, εξήγησε  γιατί ο προϋπολογισμός, ο οποίος ψηφίζεται την Τετάρτη από την Ολομέλεια της βουλής, είναι αντιαναπτυξιακός!

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Βαρδάκης, «πίσω από τους αριθμούς και τις ασάφειες κρύβονται οι προθέσεις της κυβέρνησης και ενός επιτελικού κράτους. Επί της ουσίας ο προϋπολογισμός έχει ήδη ψηφιστεί από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της Ν.Δ., όταν ψηφίστηκαν και οι αντεργατικοί  νόμοι. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δε μπορεί να αποφύγει την εξόφληση των γραμματίων σε ΣΕΒ και μεγαλοεργοδότες.

Δεν τους ενδιαφέρει ο λαός. Κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις και την επεκτασιμότητά τους, κάτι που θα καταλάβουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό τους επόμενους μήνες. Επανέρχεται το σκλαβοπάζαρο των εργολάβων, κάτι που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε σταματήσει με απευθείας συμβάσεις για σίτιση και καθαριότητα στους δημόσιους οργανισμούς. Επανέρχονται οι μισθοί των 586 ευρώ. Επιτρέπονται οι ομαδικές απολύσεις, τις είδαμε πρόσφατα στον τραπεζικό κλάδο. Σβήνουν τα πρόστιμα των εργολάβων.

Πώς λοιπόν είναι αναπτυξιακός  ένας προϋπολογισμός που «χτυπάει» την εργασία και τις απολαβές;

Υπάρχουν παραδείγματα και σε τοπικό επίπεδο:

Για ποια ανάπτυξη μιλάμε όταν για τρίτο μήνα περιμένουμε να έρθει κλιμάκιο του υπουργείου υποδομών για να κάνουν ανακοινώσεις για τον ΒΟΑΚ.

Για ποια ανάπτυξη μιλάμε όταν οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης έχουν πάθει ολική καταστροφή και καμία απάντηση δε δίνεται από το αρμόδιο Υπουργείο, όταν για παρόμοιου μεγέθους καταστροφή των κτηνοτρόφων της Κρήτης ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έδρασε αστραπιαία;»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.