Σωκράτης Βαρδάκης Στο Κόκκινο: “Ένα πολύ καλοστημένο παιχνίδι εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας”

Δεν θα βρούμε απάντηση ποιοι εργαζόμενοι στηρίχθηκαν, ποιοι άνεργοι, ποιες επιχειρήσεις και πόσα πήραν από τα 24 δισ. ευρώ Μητσοτάκη, ξεπληρώνει γρήγορα τα πολλά προεκλογικά γραμμάτια, συνεχίζοντας να «χτίζει» την απορρύθμιση της εργασίας που θεμελίωσε ο Γ. Βρούτσης ήδη πριν την άφιξη του κορωνοϊού, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ιστορική ευθύνη για την εργασιακή ζούγκλα και την βαθιά ύφεση που βλέπουμε να έρχεται. Δυστυχώς, το επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία.

Και δεν διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις με αφορμή τον κορωνοϊό, όπως εσφαλμένα λέγεται ακόμη και από δικά μας στελέχη. Να μην έχουμε κοντή μνήμη, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης εδώ και μήνες είχε παρουσιάσει το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, την σχεδόν κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την απαξίωση του ΟΜΕΔ, την αποδιοργάνωση του ΣΕΠΕ. Τα θεμέλια απορρύθμισης της εργασίας είχαν μπει από τότε, δεν περίμεναν τον κορωνοϊό.

Σήμερα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοινώνει συνολικά 24 δισ. ευρώ μέτρων στήριξης, που είναι πάρα πολλά χρήματα, θα μπορούσαν να έχουν δημιουργήσει εντελώς διαφορετικές προοπτικές. Μπορεί να μας πει ο κ. Μητσοτάκης ποιες ομάδες στηρίχθηκαν με αυτά τα χρήματα; Ποιοι εργαζόμενοι; Ποιοι άνεργοι; Ποιες επιχειρήσεις και με ποιο ποσό;
Να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους πού πάνε αυτά τα χρήματα; Δεν θα βρούμε απάντηση. Είναι πολύ καλοστημένο το παιχνίδι εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Ο Κ. Μητσοτάκης θέλει πολύ γρήγορα, μέσα στο χρόνο, να ξεπληρώσει τα προεκλογικά γραμμάτια. Και είναι πολλά…

https://soundcloud.com/vardakissokratis/10a/s-3Ezlt05Ga9r

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.