Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης μιλάει από το βήμα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019. Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2020, η οποία θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία σήμερα το βράδυ. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σωκράτης Βαρδάκης: «Στηρίξτε τα σχολικά κυλικεία και τις χιλιάδες οικογένειες που ζουν από αυτά»

Το θέμα των σχολικών κυλικείων και την αναζήτηση τρόπων στήριξής τους, θέτει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας αναφορά προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον κ. Υπουργό Οικονομικών, την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των κυλικείων.

Οι εκπρόσωποι των σχολικών κυλικείων εκθέτουν την δραματική κατάσταση που βιώνουν οι περίπου 12.000 συμπολίτες μας πανελλαδικά, που στηρίζουν το εισόδημα των οικογενειών τους στην λειτουργία των σχολικών κυλικείων, των οποίων η λειτουργία είναι εποχιακή και ιδιαίτερα φέτος λόγω της υγειονομικής κρίσης, με ακόμα μικρότερη διάρκεια. Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι άγνωστο αν λειτουργήσουν μέχρι τον Αύγουστο, ενώ τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα λειτουργήσουν με μειωμένο αριθμό μαθητών για λίγες μόνο μέρες μέχρι το πέρας της σχολικής περιόδου.

Επιπροσθέτως, ο κ. Βαρδάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, κ. Γιάννη Κουράκη καλεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του να τεθεί το θέμα της στήριξης των σχολικών κυλικείων στην επόμενη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. Κρήτης, με σκοπό τη λήψη μιας ουσιαστικής απόφασης υπέρ του κλάδου, που τόσο πολύ έχει πληγεί αυτή τη περίοδο.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.