Σωκράτης Βαρδάκης: «Στα πόσα σκάνδαλα παραιτείται μία Υπουργός κ. Μητσοτάκη;»

«Μετά τη νομοθέτηση της αύξησης των μαθητών ανά τμήμα, το φιάσκο με τις μάσκες-αλεξίπτωτα, τα παγούρια-μπρελόκ και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας απέναντι στην πανδημία, η κ. Κεραμέως επιβεβαιώνει εκτός από την ανικανότητά της και την επικινδυνότητα των επιλογών της, ως Υπουργός Παιδείας.

Με μία αθόρυβη ανάρτηση της σύμβασης με την εταιρεία Cisco για την τηλεκπαίδευση στη σελίδα του Υπουργείου, έρχεται στο φως ένα ηχηρό σκάνδαλο, ξεσκεπάζοντας τα διαρκή ψέματα της Υπουργού που ανερυθρίαστα έλεγε επί σειρά μηνών σε βουλή και τηλεοπτικά παράθυρα.

Η «δωρεάν» χρήση της πλατφόρμας, φαίνεται πως μας στοίχισε τελικά κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με την υπογραφή της η κ. Κεραμέως, έθεσε στη διάθεση της Cisco τα μεταδεδομένα 1,5 εκατ. μαθητών, σπουδαστών και εκπαιδευτικών. Η εν λόγω εταιρεία, κοινώς, απέκτησε δεδομένα για το ποιες ιστοσελίδες προτιμούν, τις ηλεκτρονικές αγορές που κάνουν, τον χρόνο που εργάζονται εξ αποστάσεως, τον τρόπο που διασκεδάζουν, τις πολιτικές τους προτιμήσεις και πολλά άλλα. Ένα ωραίο πακέτο της ανάλυσης της συμπεριφοράς κάθε χρήστη, το οποίο μπορεί να μεταπωλήσει σε τρίτους και το οποίο έχει τεράστια αξία στα χέρια κάποιου που θέλει να το χρησιμοποιήσει για εμπορικούς σκοπούς, διαφημιστικούς σκοπούς, ακόμα και προπαγανδιστικούς σκοπούς.

Το ζήτημα πλέον δεν είναι πολιτικό, αλλά νομικό, καθώς συνιστά μία κατάφωρη παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR). Η οσμή του σκανδάλου δεν καλύπτεται πλέον. Η κ. Κεραμέως οφείλει να υποβάλλει την παραίτησή της από το Υπουργείο και να λογοδοτήσει».

https://fb.watch/4Bca8nlPbg/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.