Σωκράτης Βαρδάκης: «Στα πρόθυρα νέας ανθρωπιστικής κρίσης, λόγω του ενεργειακού κόστους, που ευθύνεται για την αλματώδη αύξηση των τιμών σε όλα τα αγαθά πρώτης ανάγκης»

Με αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 70-80% η Κυβέρνηση αρκείται να δώσει σε κάθε καταναλωτή 18 ευρώ!

Συναντήσεις με τον διευθυντή Καταστήματος Πωλήσεων ΔΕΗ Ηρακλείου, Αντώνη Αποστολάκη και τον Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ Ηρακλείου Παύλο Βαρδουλάκη, πραγματοποίησε ο Σωκράτης Βαρδάκης, κατά τις οποίες συζητήθηκαν το θέμα της πώλησης της ΔΕΗ, της έκρηξης του κόστους ενέργειας και των συνεπειών της για ιδιώτες, επαγγελματίες, ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και ΟΤΑ.

Η μοιραία για τη χώρα μας πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ, έχει ως αποτέλεσμα το Δημόσιο να απολέσει τον έλεγχο της εταιρείας, αφού το ποσοστό συμμετοχής του στην επιχείρηση μειώνεται από 51% στο 34% και ταυτόχρονα το κράτος στερείται εργαλεία παρέμβασης στον ενεργειακό τομέα, ελέγχου του κόστους για τους καταναλωτές και χάραξης ενεργειακής πολιτικής.

Μεθοδικά και βήμα βήμα, από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ υποδομών, του ΔΕΔΔΗΕ, την πρόσληψη προσωπικού με αδιαφανείς διαδικασίες, μέχρι την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, από την οποία αποκλείεται το Δημόσιο, η χώρα απογυμνώνεται από σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία είναι περιουσία του Ελληνικού Λαού.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένα κοινωνικό αγαθό, το Δημόσιο οφείλει να έχει τον έλεγχο, η αύξηση του ενεργειακού κόστους φέρνει τσουνάμι ανατιμήσεων στα αγαθά πρώτης ανάγκης, οι καταναλωτές βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον σε αυτή την κατάσταση ακρίβειας και πως είμαστε στα πρόθυρα μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης.

Χαρακτηριστικό της αναλγησίας και του εμπαιγμού των καταναλωτών, είναι η αύξηση του κόστους της Μwh, από τον προηγούμενο μήνα κατά 70-80%. Την ίδια ώρα “επιδοτείται” από την Κυβέρνηση κάθε λογαριασμός – ανεξαρτήτως κατανάλωσης και αυξήσεων – με το πάγιο ποσό των 18 ευρώ. Κάθε καταναλωτής, μικρομεσαίος επιχειρηματίας, μισθωτός, συνταξιούχος, θα διαπιστώσει ότι η ραγδαία αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος, θα οδηγήσει στη δραματική μείωση του εισοδήματός του.

Το μόνο που νοιάζει την κυβέρνηση είναι τα εγγυημένα κέρδη των μεγάλων συμφερόντων και «επενδυτών»!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διακυβέρνησή της, μείωσε μεσοσταθμικά κατά 12% την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, προστάτευσε τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες από την ενδεχόμενη ενεργειακή φτώχεια, κράτησε το 51% του ΑΔΜΗΕ, παρά τις εξοντωτικές πιέσεις των δανειστών μας, ανέστειλε επ αόριστον την πώληση της ΔΕΗ, προχώρησε σε επενδύσεις 2,3 δις στα Βαλκάνια και διατήρησε πολύτιμες υδροηλεκτρικές μονάδες.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.