Σωκράτης Βαρδάκης: «Σπάστε τη Σιωπή, καταγγείλετε τα περιστατικά #βίας και κακοποίησης. Δεν είστε μόνες»

Συμμετείχα στην εκδήλωση με θέμα, Ενδοοικογενειακή Βία – Γυναικεία Κακοποίηση, την οποία διοργάνωσε η ομάδα εργασίας Κοινωνικής Πρόνοιας, ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου και στον σύντομο χαιρετισμό μου ανέφερα μεταξύ άλλων, ότι σήμερα, κανένας δε μπορεί να πει ότι δε γνωρίζει για την #ενδοοικογενειακή βία και τη γυναικεία κακοποίηση.

Το φαινόμενο είναι εξαιρετικά ανησυχητικό και ακόμα πιο τραγικό πόσες γυναίκες πλήρωσαν με τη ζωή τους αυτή την παθογένεια της κοινωνίας μας.

Παροτρύνουμε τις γυναίκες θύματα της βίας, να μιλήσουν και να απευθυνθούν στους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες για να σταματήσει το φαινόμενο.

Φέτος, νιώθουμε την ανάγκη να το κάνουμε αυτό πιο επιτακτικά, καθώς οι ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε, φέρνουν στην επιφάνεια το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

Τα στοιχεία πανελλαδικά, αλλά ιδιαίτερα για την Περιφέρεια της Κρήτης, που είναι δυστυχώς στις πρώτες περιοχές σε τέτοια περιστατικά, είναι αποκαρδιωτικά. Ο εγκλεισμός στο σπίτι όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν σήμαινε για όλους τα ίδια πράγματα.

Το «Μένουμε Σπίτι» δε ήταν ταυτόσημο του «Μένουμε Ασφαλείς», ειδικά όταν στο σπίτι υπάρχει ο θύτης ενδοοικογενειακής βίας
Απευθύνομαι σε όλες τις γυναίκες οι οποίες δέχονται κακοποίηση: «Καταγγείλετε τα περιστατικά, διεκδικήστε τα δικαιώματα σας»
Η σιωπή δεν είναι Χρυσός. Ο φόβος πρέπει να νικηθεί, τα περιστατικά πρέπει να καταγγέλλονται. Τα θύματα να απενοχοποιηθούν και να μπει επιτέλους φραγμός σε κάθε μορφή κακοποίησης.

Η κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που διακυβεύει την ψυχική και σωματική ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια των γυναικών και την ποιότητα της ζωής τους στο σύνολό της πρέπει να εξαλειφθεί.

Να δώσουμε έμφαση στην ενημέρωση και στην γαλούχηση των νέων γενιών με σεβασμό απέναντι στον συνάνθρωπο, στην σύντροφο, τη μητέρα την αδερφή.

Η πρόληψη της βίας, η προστασία των θυμάτων, η δίωξη των δραστών και η αλλαγή της συλλογικής κοινωνικής συνείδησης, η ευαισθητοποίηση των πολιτών, γυναικών και ανδρών, και των μαζικών τους φορέων αποτελούν τη μόνη λύση.

#ΚαμίαΑνοχή #ΚαμίαΜόνη #MeToo #metooGR

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.