Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης μιλάει από το βήμα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019. Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2020, η οποία θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία σήμερα το βράδυ. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σωκράτης Βαρδάκης: «Σειρά μέτρων στήριξης όπου θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοικτές και να κρατήσουν ζωντανή την οικονομία και την απασχόληση»

Τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου αναφορικά με την στήριξη των επιχειρήσεων, για την επόμενη μέρα λειτουργίας τους και την επανεκκίνηση της οικονομίας, φέρνει στην Βουλή με αναφορά του προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης.

Όπως αναφέρεται, η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει σειρά μέτρων που θα στηρίξουν τις επιχειρήσεις, θα τις βοηθήσουν να παραμείνουν ανοικτές, που θα κρατήσουν ζωντανή την οικονομία και την απασχόληση. Συγκεκριμένα:

 • Την άμεση μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 19%
 • Την παράταση μείωσης των ενοικίων 40% για όλο το 2020 και όσο χρειαστεί.
 • Την μείωση των ενοικίων κατά 50% στα καταστήματα όπου ιδιοκτήτες είναι οι Δήμοι και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα για όλο το 2020 και όσο χρειαστεί.
 • Έκπτωση κατά 20% σε όλα τα τιμολόγια ΔΕΗ για το 2020 και όσο χρειαστεί.
 • Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% για όλο το 2020 και όσο χρειαστεί.
 • Μείωση ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων κατά 50% για το 2020
 • Οριστική κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τέλους επιτηδεύματος.
 • Την άμεση και εύκολη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων για των εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών τους. Αυτό έμμεσα θα φέρει περισσότερες θέσεις εργασίας λόγο του εξειδικευμένου προσωπικού που θα προσληφθεί.
 • Να δοθούν άμεσα κεφάλαια κίνησης με κρατική εγγύηση σε μικρές επιχειρήσεις όπου σκοπό θα έχουν αποκλειστικά την πληρωμή προμηθευτών, φόρων και λειτουργικών εξόδων μιας επιχείρησης.
 • Άμεση ενεργοποίηση του επαγγελματικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού (προς το δημόσιο και προς τρίτους) για πληρωμή προμηθευτών και λοιπών πάγιων εξόδων με πρόνοια δυνατότητας μηνιαίας ανάληψης από τον εργοδότη ποσού αντίστοιχου με αυτό που προβλέπεται για τους λογαριασμούς φυσικών προσώπων.
 • Αναστολή πλειστηριασμών επαγγελματικής στέγης και πρώτης κατοικίας μέχρι η οικονομία να επανέλθει στην κανονικότητα.
 • Επαναφορά ρυθμίσεων 120 δόσεων χωρίς προσαυξήσεις για φορολογικές, ασφαλιστικές & δημοτικές οφειλές.

«Η υγειονομική κρίση στη χώρα μας έχει προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στην οικονομία και ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα, θα πρέπει να πετύχει την επανέναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων με σκοπό τη στήριξη της οικονομίας γενικότερα όπως και των θέσεων εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο εμπορικός σύλλογος Ηρακλείου καταθέτει τις προτάσεις που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν την επόμενη μέρα.», σημειώνει ο κ. Βαρδάκης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.