Σωκράτης Βαρδάκης: «Προστασία για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές»

Τις προτάσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Ε.Β.Ε.Η.) για τη στήριξή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, με κατάθεση αναφοράς προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, την επιστολή του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ο κ. Βαρδάκης ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να μεριμνήσουν για εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε αμιγώς τουριστικές περιοχές και οι οποίες δεν έχουν ενταχθεί στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων καθώς δεν υπήρξε αναστολή λειτουργίας.

Παρόλα αυτά, επειδή εκ των πραγμάτων η λειτουργία τους είναι συνδεόμενη και εξαρτώμενη από την τουριστική περίοδο, θα πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιοι Υπουργοί του θέματος άμεσα και να συμπεριλάβουν στο σχεδιασμό των μέτρων προστασίας τις προτάσεις του Ε.Β.Ε.Η. «Το θέμα το έχουμε θέσει ξανά με ερώτησή μας προς τους αρμόδιους Υπουργούς, στην αρχή της υγειονομικής κρίσης, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα, κανένα από τα συναρμόδια Υπουργεία δεν έχει δώσει απάντηση για τις προθέσεις του. Είμαστε μία χώρα που στηρίζει το ΑΕΠ της στον τουρισμό και για να επιτευχθεί αυτό, λειτουργούν χιλιάδες επιχειρήσεις συνδεμένες με το τουριστικό προϊόν, είτε εμπορικές, είτε παροχής υπηρεσιών. Για αυτές τις επιχειρήσεις δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία κάλυψη», επισήμανε ο κ. Βαρδάκης

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.