Σωκράτης Βαρδάκης προς Κυβέρνηση: «Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας»

Δήλωση βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Βαρδάκη, για τα όσα συμβαίνουν στη Μόρια τις τελευταίες ώρες: 

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, του ίδιου του πρωθυπουργού είναι τεράστιες για την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόρια.

Κ. Πρωθυπουργέ είπατε να κηρυχθεί το νησί της Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Λέσβος ένα χρόνο τώρα ήταν σε έκτακτη ανάγκη. Εσείς δεν το είχατε καταλάβει.

Εδώ και ένα χρόνο το επιτελικό κράτος αδιαφόρησε πλήρως και έχασε τον έλεγχο της λειτουργίας των δομών.

Αποσυμφόρηση ακούμε και αποσυμφόρηση δε βλέπουμε. 

Παρά τις βαρύγδουπες συχνές δηλώσεις  των αρμόδιων υπουργών, κανένας ουσιαστικός σχεδιασμός για την αποσυμφόρηση των νησιών δεν προέκυψε.

Η κυβέρνηση ακόμα και χθες έκρυβε κάτω από το χαλί το τεράστιο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, όταν παρέλαβε το ΚΥΤ της Μόρια με 5.500 ανθρώπους και το έφτασε στις 20.000 και χαίρεται που σήμερα είναι 13.000. 

Κ. Πρωθυπουργέ, αφήστε επιτέλους τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και αναλογιστείτε τις τεράστιες ευθύνες σας. Ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις  σας έναντι των προσφύγων και των ανθρώπων της Λέσβου που πραγματικά έχουν δείξει δείγματα γραφής.

Καταλάβετε επιτέλους ότι ήδη δημιουργήσατε άλλο ένα ανθρώπινο δράμα. »

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.