Σωκράτης Βαρδάκης: «Προβλήματα χωρίς τέλος για τον κόσμο της εργασίας- Χωρίς παροχές λόγω αδυναμίας εμφάνισης των ενσήμων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την αδυναμία των εργαζομένων να λάβουν παροχές από τον #eΕΦΚΑ, λόγω μη εμφάνισης των ενσήμων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, προχωρήσαμε 37 βουλευτές #ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, η αδυναμία εμφάνισης στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, των ενσήμων των εργαζομένων, που ήταν σε αναστολή το 2020, παρόλο που έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν αυτοί να τύχουν, ούτε επιδομάτων ασθενείας, ούτε και κάποιας άλλης παροχής από τον eΕ.Φ.Κ.Α., ενώ υπάρχουν ακόμα και προβλήματα σε συνταξιοδοτήσεις.

Τα ίδια προβλήματα αφορούν και στην αδυναμία εμφάνισης των ενσήμων για τους εργαζόμενους, που ήταν σε αναστολή το έτος 2021.Χαρακτηριστικά παραδείγματα, είναι οι περιπτώσεις των εκ περιτροπής εργαζομένων, οι οποίοι, δεδομένης και της φύσης της σύμβασής τους, δεν λαμβάνουν τον ίδιο αριθμό των ενσήμων με τους εργαζόμενους πλήρους εργασίας, ήτοι 25 ένσημα το μήνα, οπότε η εμφάνιση των ενσήμων, μόνο για το πρώτο πεντάμηνο του έτους 2020, δεν συνεπάγεται την πλήρωση της προϋπόθεσης των 120 ημερών ασφάλισης για χορήγηση του επιδόματος ασθενείας.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει άμεσα λύση με τα ένσημα των μονομερών αναστολών σύμβασης των ετών 2020 και 2021, προκειμένου να πάψει να υφίσταται το πρόβλημα λήψης παροχών από τον eΕΦΚΑ για τους εργαζόμενους.

50Maria Anestopoulou, Γεωργία Λιλίτση και 48 ακόμη6 κοινοποιήσειςΜου αρέσει!ΣχόλιοΚοινοποίηση

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.