Συνάντηση του Σωκράτη Βαρδάκη με τον Δήμαρχο, Αντιδημάρχους του Δήμου Μαλεβιζίου

Σωκράτης Βαρδάκης: «Πρέπει να δοθεί λύση στη χρηματοδότηση του κόμβου της Αγίας Πελαγίας μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο»

Η κατασκευή του κόμβου Αγίας Πελαγίας και άλλα έργα της ευρύτερης περιοχής, συζητήθηκαν κατά την συνάντηση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη με τον Δήμαρχο, Αντιδημάρχους του Δήμου Μαλεβιζίου.

Στην συζήτηση για το χρονίζον πρόβλημα της πρόσβασης στην Αγία Πελαγία, παρευρέθηκαν επίσης διαμερισματικοί σύμβουλοι του δήμου, η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αγίας Πελαγίας και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αχλάδας.

Μετά την ενημέρωση που έγινε από το Δήμαρχο και τις τοποθετήσεις των φορέων της περιοχής ο κ. Βαρδάκης επιβεβαίωσε τη τοποθέτηση του Δημάρχου, αναφέροντας ότι «μετά από ενημέρωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Α.Κ. κ. Καζάση, το τεχνικό δελτίο που αφορά το έργο έχει κατατεθεί και πρέπει η διαχειριστική αρχή σε συνεργασία με τον Δήμαρχο, να ασκήσουν τις κατάλληλες πιέσεις στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών για την εξασφάλιση της πίστωσης, ώστε να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου», ενώ συμπλήρωσε ότι σε αυτή τη κατεύθυνση θα ασκήσει και ο ίδιος την δική του πίεση.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια ουσιαστική συζήτηση με θέματα κυρίως έργα υποδομών, που θα πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα το αμέσως επόμενο διάσημα όπως:

  1. Η αντιμετώπιση προβλημάτων με την αυθαίρετη δόμηση, καθώς απαιτούνται πολεοδομικές μελέτες
  2. Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Υπάρχει μελέτη και απαιτείται χρηματοδότηση.
  3. Ανάπλαση κεντρικού δρόμου Γαζίου, καθώς υπάρχει ώριμη μελέτη για την ανάπλαση του

 

Επιπλέον ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και έθιξε η πλευρά του Δήμου είναι:

  1. Οι ρυπογόνες δραστηριότητες στα Ληνοπεράματα που πρέπει να απομακρυνθούν (εργοστάσιο ΔΕΗ, δεξαμενές καυσίμων, τσιμέντα κλπ).
  2. Αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν προκύψει από το νέο σύστημα δημοπράτησης έργων από τους Δήμους
  3. Αντισταθμιστικά οφέλη του Δήμου από τον Ο.Λ.Η.

Ο κ. Βαρδάκης ολοκληρώνοντας την συνάντηση, τόνισε για ακόμα μία φορά ότι πρώτη προτεραιότητα τις επόμενες ημέρες είναι να δοθεί οριστική λύση με την χρηματοδότηση του έργου της Αγίας Πελαγίας και στη συνέχεια δεσμεύτηκε να ξεκινήσει σειρά επαφών με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, ώστε να δοθούν λύσεις και στα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.