Σωκράτης Βαρδάκης: “Παύει να ισχύει επί της ουσίας η λέξη λαϊκή, από τη λαϊκή αγορά, με όσα φέρνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης”

Επισημάναμε σημαντικά σημεία του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές, το οποίο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη (101.5) και στην δημοσιογράφο Ελένη Μπουρμά.

Το πιο σημαντικό όλων είναι ότι σύμφωνα με το άρθρο 67, ο εκάστοτε Υπουργός θα καθορίζει και θα διαμορφώνει το πλαίσιο της λαϊκής αγοράς με Υπουργικές Αποφάσεις. Οπότε επί ποιου συγκεκριμένου πλαισίου συζητάμε;

Ενδεικτικό της κατεύθυνσης του νομοσχεδίου είναι ότι για την απόκτηση άδειας θα πριμοδοτείται το πτυχίο του πανεπιστημίου, ενώ με τη μετατροπή των αδειών από παραγωγικές σε επαγγελματικές, θα μπορούν να πωλούνται όχι μόνο προϊόντα παραγωγής των εμπόρων και παραγωγών, αλλά και εισαγόμενα αμφιβόλου ποιότητας. Λόγω ανταγωνισμού αντιλαμβανόμαστε όλοι τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτό, αλλά και ότι αλλοιώνεται ο χαρακτήρας των λαϊκών αγορών.

Η κυβέρνηση θα καταλάβει σε βάθος χρόνου ότι ακυρώνει το όραμα του Ελευθερίου Βενιζέλου για ελεύθερη λαϊκή αγορά, τον χαρακτήρα και τη φιλοσοφία των λαϊκών αγορών, εκατό σχεδόν χρόνια μετά την ίδρυσή τους.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.