Σωκράτης Βαρδάκης: «Παρελθόν η 13 σύνταξη. Το ψέμα και η πολιτική απάτη είναι στο DNA της Κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Με αφορμή την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Με το νόμο 4611/19, άρθρο 120 (17/5/19) η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε την 13η σύνταξη.

  1. Ο κ. Μητσοτάκης αν και η Ν.Δ. ψήφισε το συγκεκριμένο άρθρο, ποτέ δεν δέχτηκε όπως είπε τότε, ότι οι Έλληνες πρέπει να περιμένουν το Δώρο Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς
  2. Ο κ. Βορίδης αργότερα μας είπε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λαϊκίζει, αλλά αφού η Ν.Δ. ψήφισε το άρθρο 120 του νόμου 4611/2019 για την 13η σύνταξη, τη δεσμεύει.
  3. Αμέσως μετά από την ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης βαφτίζει την 13η σύνταξη, έκτακτο επίδομα και δεσμεύεται να διατηρηθεί.
  4. Το Φεβρουάριο του 2020 ο Υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης δηλώνει ότι, η 13η σύνταξη δεν υπήρξε ποτέ και ότι τα 971 εκ. ευρώ, ήταν προεκλογικό επίδομα
  5. Ο κ. Μηταράκης Υφυπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να δίνει η Κυβέρνηση τη 13η σύνταξη,
  6. Αμέσως μετά ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη 13η σύνταξη
  7. Ενώ γινόταν λόγος για εφάπαξ παροχή που θα δινόταν κάθε τέλος του χρόνου στους συνταξιούχους, το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης τροποποιείται και κάνει λόγο για δαπάνη πολιτικών κοινωνικής ασφάλισης πρόνοιας, κοινωνικής αλληλεγγύης και υγείας.
  8. Όμως με το άρθρο 47, όπως ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ. χθες στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αφαιρείται ο όρος «κοινωνικής ασφάλισης» και γίνεται αναφορά μόνο σε δαπάνη πρόνοιας, κοινωνικής αλληλεγγύης και υγείας, βάζοντας οριστικό τέλος στην χορήγηση της 13ης σύνταξης. Ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησε τους συνταξιούχους, τόσο προεκλογικά όσο και μετά τις εκλογές. Οι προηγούμενες πολιτικές της Ν.Δ. 2012-2015 είχαν αποτέλεσμα να χαθεί στο 45% του εισοδήματος των Ελλήνων μισθωτών και συνταξιούχων.
  9. Τώρα για άλλη μια φορά βάζει βαθιά το χέρι στις τσέπες των συνταξιούχων και χαμηλόμισθων. Μείον 971 εκ. ευρώ από την 13η σύνταξη. Σχεδόν καταργεί το κοινωνικό μέρισμα, όταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει 885 εκ. ευρώ το 2018.
  10. Αν υπολογίσουμε και τα 200 εκ. ευρώ μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης για το τρέχον έτος, τότε πάνω από 1,5 δις ευρώ  θα είναι η αρπαγή εισοδήματος από χαμηλόμισθους και συνταξιούχους το 2020.

Αυτό δεν είναι περικοπές, αλλά κλοπή από όλους αυτούς που σήκωσαν το μεγάλο βάρος στα χρόνια της κρίσης.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.