Σωκράτης Βαρδάκης: «Παρατείνονται τα μέτρα στήριξης των ευπαθών ομάδων εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα»

Η κοινοβουλευτική παρέμβαση 35 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη (1/2/2021), για το θέμα της ασάφειας ως προς το πλαίσιο που διέπει την εργασία για τις ευπαθείς ομάδες στον ιδιωτικό τομέα, για το διάστημα μετά την 31η Δεκεμβρίου 2020, απέδωσε καρπούς.

Έστω και καθυστερημένα τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας, προχώρησαν στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (5648/120/2021, ΦΕΚ β’ 456/06-02-2021), με την οποία παρατείνεται η ισχύς έκτακτων μέτρων στήριξης ευπαθών ομάδων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα έως την 28η Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.

«Αδιαμφισβήτητα οι ευπαθείς ομάδες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο να νοσήσουν από τον ιό και το ελάχιστο που μπορεί να γίνει από την Κυβέρνηση είναι να μεριμνά τα δέοντα για την προστασία των ομάδων αυτών. Φαινόμενα κωλυσιεργείας ή απραξίας από μέρους της Κυβέρνησης μόνο αρνητικό αντίκτυπο μπορεί να έχουν για την υγεία των εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου. Καλό θα ήταν τα συναρμόδια Υπουργεία να προνοούν και να δίνουν εκ των προτέρων σαφείς οδηγίες για την υπαγωγή στις εφαρμοστέες έκτακτου χαρακτήρα ρυθμίσεις.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.