Σωκράτης Βαρδάκης: «Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας για την προετοιμασία της χώρας έγινε μάλλον με κάποιο σκίτσο»

Με αφορμή το έγγραφο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας που βγήκε στη δημοσιότητα και με το οποίο ο Πρόεδρος, ενημερώνει τις Υγειονομικές Περιφέρειες ότι εξαντλήθηκαν τα αντιδραστήρια που απαιτούνται για την διενέργεια τεστ κορωνοϊού, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε:

«Σε μία περίοδο που στη χώρα μας υπάρχει αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων, το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση εμφανίζεται απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει την αυξημένη ανάγκη σε τεστ κορωνοϊού, χαρακτηρίζοντας την ανάγκη αυτή ως «αλόγιστη χρήση εξετάσεων».

Το μεγαλύτερο δημόσιο εργαστήριο που διενεργεί αξιόπιστα μοριακές εξετάσεις για τον κορωνοϊό, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, δηλώνει επίσημα με έγγραφό του προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στην έκτακτη κατάσταση που βιώνουμε. Ο σχεδιασμός του επιτελικού κράτους των αρίστων του κ. Μητσοτάκη, μάλλον έγινε με κάποιο «σκίτσο», στο πόδι μεταξύ των ευχάριστων διαλλειμάτων του κατά τις Αυγουστιάτικες διακοπές. Ελπίζουμε η ανικανότητά τους να μην στοιχήσει σε ανθρώπινες ζωές.»