Σωκράτης Βαρδάκης: “Ο πλανήτης μας αποτελεί πολύτιμη κληρονομιά και έχουμε χρέος να την διαφυλάξουμε”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τη σωτηρία του πλανήτη, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, θα βγουν σήμερα στους δρόμους για τη σωτηρία του πλανήτη, παίρνοντας μέρος στην παγκόσμια κινητοποίηση για να σταματήσει η περιβαλλοντική καταστροφή. 

Η κινητοποίηση αυτή δεν είναι μια απλή ημέρα εκδηλώσεων. Είναι μια σημαντική ημέρα περισυλλογής για τον τρόπο που ζούμε και ταυτόχρονα μια σημαντική ευκαιρία για να αναπροσαρμόσουμε τη δράση μας προς την κατεύθυνση της προστασίας του πλανήτη μας. 

Μαθήτριες και μαθητές, ενεργοί πολίτες και συλλογικότητες ενώνουν τις φωνές τους στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα για άμεση ανάληψη δράσης για την αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης και την υιοθέτηση πολιτικών που θα διατηρήσουν την θερμοκρασία του πλανήτη σε πιο βιώσιμα επίπεδα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το περιβάλλον δεν είναι πολυτέλεια και οι πόροι του πλανήτη δεν είναι ανεξάντλητοι. Ως εκ τούτου οφείλουμε να κατευθυνθούμε σε πιο δραστικές περιβαλλοντικές πολιτικές, ώστε να καταστέλλονται οι βασικές αιτίες υπερθέρμανσης του πλανήτη. Έχουμε χρέος και ευθύνη να μην υποθηκεύουμε το μέλλον των επόμενων γενεών, αντιθέτως να προστατεύσουμε το σπίτι μας, τον πλανήτη ο οποίος θα καταστεί αβίωτος αν δεν αναληφθούν επειγόντως βιώσιμες πολιτικές».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.