Σωκράτης Βαρδάκης: “Ο κ. Μητσοτάκης, αντί να τείνει ένα χέρι βοηθείας στους παραγωγούς που βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής λόγω των συνθηκών της πανδημίας, ετοιμάζει ένα νομοσχέδιο διάλυσης των λαϊκών αγορών”

«Ο κ. Μητσοτάκης, αντί να τείνει ένα χέρι βοηθείας στους παραγωγούς που βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής λόγω των συνθηκών της πανδημίας, ετοιμάζει ένα νομοσχέδιο διάλυσης των λαϊκών αγορών

Είναι πλέον προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει βρει στην τραγική κατάσταση της πανδημίας το τέλειο παραπέτασμα, για να φέρνει στη Βουλή το ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο μετά το άλλο.

Σειρά αυτή τη φορά έχουν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, οι οποίοι μέσω της Πανελλαδικής τους Ομοσπονδίας καταγγέλλουν την κυβέρνηση, ότι ετοιμάζει ένα νομοσχέδιο διάλυσης των λαϊκών αγορών.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το νέο Σχέδιο Νόμου έρχεται να δώσει τη διαχείριση των Λαϊκών σε ιδιώτες, επιτρέπει σε νομικά πρόσωπα (εταιρείες) να αδειοδοτούνται, εμπλέκει τους Δήμους για γνωμοδοτήσεις για τον καθορισμό του Ανταποδοτικού Τέλους, καταργεί τις Επιτροπές Λαϊκών αγορών (Διοικητικά Συμβούλια), εξαιρεί τους Εκπροσώπους των Παραγωγών από τη λήψη αποφάσεων και ορίζει τον πλειστηριασμό των θέσεων ανά 3ετία.

Αυτό είναι το αλληλέγγυο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αντί να τείνει ένα χέρι βοηθείας στους παραγωγούς που βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής λόγω των συνθηκών της πανδημίας, κλείνει και την τελευταία χαραμάδα ελπίδας.

Φαίνεται πως το όραμα του κ. Μητσοτάκη για την Ελλάδα, είναι μια χώρα παραδομένη στα ιδιωτικά συμφέροντα. Να γνωρίζει, πως στον κατήφορο που επέλεξε, δε θα επιτρέψουμε να πάρει το σύνολο της κοινωνίας μαζί του».