Σωκράτης Βαρδάκης: «Ο κόσμος αποτίμησε θετικά την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης»

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρος Αραχωβίτης στον Προφήτη Ηλία, με στόχο τον διάλογο με του παραγωγούς του πρωτογενή τομέα και τα συνεταιριστικά σχήματα που αναπτύσσονται στον νομό Ηρακλείου.

Ο κ. Αραχωβίτης μαζί με τον βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη επισκέφθηκαν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, όπως καλλιέργειας και συσκευασίας μανιταριών, σταφυλιού, ελαιολάδου, παραγωγής οίνου,  γαλακτοκομικών προϊόντων και συσκευαστήρια εξαγωγής πρώιμων κηπευτικών.

Τα προβλήματα του κτηνοτροφικού τομέα τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με κτηνοτρόφους της Κρήτης, τους οποίους και άκουσε με προσοχή ο κ. Αραχωβίτης και απάντησε σε θέματα που του τέθηκαν, και επιπλέον σημείωσε ότι έχουν γίνει βήματα τα τελευταία χρόνια και με την καλή συνεργασία όλων, θα συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε για την επίλυση και άλλων προβλημάτων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «τα προβλήματα και ο ρόλος των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών», όπου το παρόν έδωσαν και κατέθεσαν τις προτάσεις τους συνεταιριστικά σχήματα, ενώσεις, συνεταιρισμοί και άλλοι φορείς. 

Η επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης αποτιμήθηκε πολύ θετικά από τους παραγωγούς αφού ο κ. Αραχωβίτης είδε από κοντά την παραγωγική διαδικασία και είχε έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο με τους αγρότες. Ο κ. Βαρδάκης με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη του Υπουργού τόνισε: «Για την Κυβέρνηση η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή διέρχεται μέσα από τον πρωτογενή τομέα και είμαι σίγουρος ότι η καλή συνεργασία που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η Κυβέρνηση με την Περιφέρεια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους αγροτικούς φορείς, όπως συνεταιρισμοί και ομάδες παραγωγών, θα συνεχιστεί ώστε τελικά να πετύχουμε το στόχο μας».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.