Σωκράτης Βαρδάκης: «Ο κλάδος των γυμναστηρίων εκπέμπει σήμα κινδύνου – η κυβέρνηση να διασφαλίσει την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων»

Σωκράτης Βαρδάκης: «Ο κλάδος των γυμναστηρίων εκπέμπει σήμα κινδύνου – η κυβέρνηση να διασφαλίσει την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση με θέμα την Άμεση στήριξη του κλάδου των γυμναστηρίων, ώστε να διασφαλιστεί η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων πραγματοποίησαν 39 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Πολιτισμού & Αθλητισμού. 

Συγκεκριμένα, μεταξύ των κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας που κινδυνεύουν με συρρίκνωση μετά τον τερματισμό της υποχρεωτικής, από το κράτος, αναστολής λειτουργίας τους, είναι και τα Γυμναστήρια.

Σύμφωνα με τους Ιδιοκτήτες Γυμναστηρίων του νομού Ηρακλείου, ο κλάδος τους είναι ο πλέον ζημιωμένος, καθώς με κυβερνητική εντολή, η λειτουργία τους είχε ανασταλεί ήδη για έξι μήνες μέσα στο 2020, ενώ μετά το πρώτο lockdown, ήταν από τους τελευταίους κλάδους που επαναλειτούργησαν, την ώρα που και για το τρέχον έτος είναι άγνωστο πότε θα ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους. 

Πρόσφατα, 44 ιδιοκτήτες γυμναστηρίων της πόλης του Ηρακλείου προχώρησαν στην κοινοποίηση, προς τα αρμόδια Υπουργεία, των προτάσεων και των αιτημάτων τους, ώστε να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν, να επανενταχθούν ομαλά στην οικονομική ζωή μετά τη λήξη του lockdown και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Όπως επισημαίνει ο Σωκράτης Βαρδάκης, από τα μέχρι σήμερα μέτρα που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση, η οικονομική ανακούφιση των επιχειρηματιών είναι ελάχιστη, καθώς για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, συνέχιζαν να καταβάλουν τα ενοίκια τους και τα πάγια λειτουργικά έξοδα για τις εγκαταστάσεις τους, που σημειωτέων, δεν λειτουργούσαν με κρατική εντολή. 

Ακόμα και οι τελευταίες εξαγγελίες της Κυβέρνησης για επιδότηση των παγίων εξόδων τους, απαιτούν τέτοιες σωρευτικές συνθήκες που πρέπει να πληρούνται, καθιστώντας δύσκολη έως αδύνατη την ανακούφισή τους από το μέτρο αυτό. 

Σύμφωνα με τον Σωκράτη Βαρδάκη, τίθεται πλέον θέμα βιωσιμότητας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, και στόχος θα έπρεπε η επιβίωση και η επαναλειτουργία τους, μετά το τέλος των lockdown και της υποχρεωτικής αναστολής εργασιών.

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να προσδιορίσουν τον σχεδιασμό για την επαναλειτουργία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως είχαν λειτουργήσει το 2020. Επιπλέον, οι Υπουργοί καλούνται να απαντήσουν ποιες φορολογικές διευκολύνσεις, αλλά και οικονομικές ρυθμίσεις, ως προς τις οφειλές σε ΔΕΚΟ για το διάστημα της αναστολής, θα υπάρξουν, ώστε να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις αυτές και αν προτίθενται να μετατάξουν τον κλάδο σε χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

#opengyms #herakliongyms #healthyheraklio #motivation #staypositive #staystrong #staysafe

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.