Σωκράτης Βαρδάκης: «Ο Αγώνας των προγόνων μας για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της πατρίδας μας είναι πάντα οδηγός μας»

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Αυγούστου 1898, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Γιορτάζουμε σήμερα 25 Αυγούστου τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης.

Τιμούμε και ενθυμούμαστε τη θυσία των Ηρακλειωτών, άμαχου πληθυσμού,  οι οποίοι σφαγιάστηκαν με αγριότητα στις 25η Αυγούστου 1898, από τους Τούρκους κατακτητές. Η πρωτοφανής τουρκική βαρβαρότητα, δεν σταμάτησε μόνο στην σφαγή άμαχου πληθυσμού, αλλά προχώρησε και στην καταστροφή σπιτιών, γραφείων και καταστημάτων, ενώ από τις σφαγές δεν γλίτωσαν ούτε και 17 Άγγλοι στρατιώτες, αναγκάζοντας τις Μεγάλες Δυνάμεις σε αλλαγή πλεύσης και την αποχώρηση του Τουρκικού στρατού από την Κρήτη λίγους μήνες αργότερα.

Η θυσία των Ηρακλειωτών και η υπεράσπιση μέχρι τέλους της πίστης και των ιδανικών τους, αποτελούν παράδειγμα για όλους μας. Ο Αγώνας των προγόνων μας  για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της πατρίδας μας είναι πάντα οδηγός μας.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.