Σωκράτης Βαρδάκης: «Οφείλουμε να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα, απέναντι στα συμφέροντα που κατεργάζονται ξανά την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ειδικά σήμερα.»

Δήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά

«Η υγειονομική κρίση έγινε η ευκαιρία των οικονομικά ισχυρών να περιστείλουν τα κοινωνικά δικαιώματα! Ο φόβος των ανθρώπων μπροστά στην απειλή του θανάτου, έκαμψε τις αντιστάσεις και δυστυχώς, όταν θα ανοίξουμε την πόρτα και θα επιστρέψουμε στην οικονομική και κοινωνική ζωή μας, θα διαπιστώσουμε ένα οικονομικό περιβάλλον διαφορετικό.

Δεν είναι μόνο η κρίση από μόνη της, αλλά και όλα όσα προετοιμάστηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση, με σειρά αντεργατικών νόμων: Οι ΠΝΠ της ντροπής, οι μειώσεις μισθών, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η απώλεια θέσεων εργασίας, λόγω της επιλογής της κυβέρνησης να μη στηρίξει επαρκώς την εργασία, αλλά και να ακολουθήσει υποδείξεις ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.   

Σήμερα καλούμαστε να αγωνιστούμε για δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες και οπισθοδρομούν και πάλι. Όλοι μαζί να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε διαπραγματεύονται. Το οφείλουμε στη μνήμη των νεκρών της εργατικής τάξης!»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.