Στα τα εγκαίνια της πρώτης ΤΟΜΥ στη Κρήτη

Σωκράτης Βαρδάκης: «Οι ΤΟΜΥ είναι μια επένδυση στην ποιότητα λειτουργίας του κοινωνικού κράτους»

Εγκαινιάστηκε σήμερα η πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Κρήτης στο Ηράκλειο, στην οποία παρευρέθη ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης. Με αφορμή την επίσημη έναρξη λειτουργίας των ΤΟΜΥ στο Ηράκλειο, ο κ. Βαρδάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με ικανοποίηση εγκαινιάζουμε σήμερα την πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) στελεχωμένη με ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό και εξοπλισμό, που μας δίνει την δυνατότητα να ελπίζουμε για ένα καλύτερο σύστημα υγείας. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας απο την πρώτη μέρα, απάντησε στην κρίση του συστήματος υγείας με ένα μεγαλόπνοο όραμα, το οποίο με μεθοδικά βήματα γίνεται πραγματικότητα. Η καθολική πρόσβαση στο σύστημα υγείας των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, η πρόσληψη προσωπικού, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος προμηθειών, αποτέλεσαν τα πρώτα βήματα στην μεγάλη προσπάθεια της Κυβέρνησης ώστε η Δημόσια Υγεία να αποκτήσει και πάλι την πραγματική σημασία της. Η έναρξη λειτουργίας της πρώτης μονάδας ΤΟΜΥ στην Κρήτη, που είναι και η 2η σε πανελλαδικό επίπεδο, έρχεται όχι μόνο για να καλύψει υγειονομικές ανισότητες μέσα απο την δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας χωρίς αποκλεισμούς, αλλά και να εμπλουτίσει ουσιαστικά την έννοια της Α’ θμιας φροντίδας υγείας.

Οι 238 ΤΟΜΥ που θα λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα, αλλάζουν τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αφού αυτό πλέον εμπλουτίζετε με ασφαλή, αποτελεσματική, ολιστική και δωρεάν ποιοτική ανθρωποκεντρική φροντίδα υγείας, στο επίπεδο που λειτουργεί πιο κοντά στον πολίτη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η έλλειψη ενός οργανωμένου Δημόσιου Συστήματος υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στη χώρα μας, αποτέλεσε κρίσιμο παράγοντα για τη δημιουργία των περισσοτέρων από τις παθογένειες και στρεβλώσεις του Συστήματος Υγείας. Οι ΤΟΜΥ είναι πραγματικά μια επένδυση στην ποιότητα λειτουργίας του κοινωνικού κράτους που η επανασύσταση του είναι πρώτη μας προτεραιότητα.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.