Σωκράτης Βαρδάκης: «Οι Κυβερνητικές επιλογές οδηγούν τα μικρομεσαία φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης σε λουκέτο»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη συμπερίληψη των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) μικρών φροντιστηρίων που λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις, στους πληττόμενους κλάδους που εντάσσονται στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολή, προχώρησαν 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική-Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη, βουλευτή Ηρακλείου, καταθέτοντας ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ειδικότερα, όπως τονίζουν οι βουλευτές, μετά την έκδοση της Κ.Υ.Α. Αριθμ.ΓΔΟΥ233/10.10.2020 – ΦΕΚ Β΄4471/11.10.2020, των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, διαπιστώνεται ότι πολλά φροντιστήρια που λειτουργούν ως ατομικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποκλείονται από μέτρα στήριξης και συγκεκριμένα την #επιστρεπτέα προκαταβολή. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων έχουν λάβει από την Α.Α.Δ.Ε. και επίσημα απορριπτική απάντηση μη ένταξης τους, στους πληττόμενους κλάδους, αφού οι Κ.Α.Δ. τους δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο όσων δικαιούνται την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης επισημαίνουν μέσω της ερώτησης ότι οι μικρές αυτές επιχειρήσεις υπολειτουργούν από τον Μάρτιο του 2020, αντιμετωπίζοντας πλέον μείζον οικονομικό πρόβλημα, με κίνδυνο μάλιστα να κλείσουν, ενώ ταυτόχρονα η ενίσχυση που έχουν λάβει έως τώρα με άλλες μεθόδους, είναι κατά πολύ μικρότερη από τις πραγματικές ανάγκες, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να καλύψουν πάγιες και ανελαστικές υποχρεώσεις.

Οι βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να εντάξουν τον συγκεκριμένο Κ.Α.Δ. στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.