Στην εορταστική εκδήλωση για τη Μάχη Κοψά στην Ανώπολη, βρέθηκε ο Σωκράτης Βαρδάκης

Σωκράτης Βαρδάκης: «Οι αγώνες του Κρητικού λαού παραμένουν ζωντανοί και μας εμπνέουν στους αγώνες μας ενάντια σε κάθε μορφή ανελευθερίας»

Στην εορταστική εκδήλωση για τη Μάχη Κοψά στην Ανώπολη, βρέθηκε σήμερα ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης. Η Μάχη στο λόφο του Κοψά, ήταν μία από τις σημαντικές μάχες αντίστασης του Κρητικού λαού, ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές.

Με αφορμή την συμπλήρωση 76 ετών και από την Μάχη της Κρήτης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στις 20 Μαΐου 1941 ξεκίνησε η αεροπορική επιχείρηση Ερμής. Μια επιχείρηση που η αναπάντεχα σθεναρή αντίσταση Κρητικού λαού ανέτρεψε τις προβλέψεις και καθόρισε αποφασιστικά την πορεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μια ιστορική επέτειος που η μνήμη της εξακολουθεί να σηματοδοτεί τη δύναμη του λαϊκού αγώνα, όταν συλλογικά αγωνίζεται για την προάσπιση των ιδεωδών της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Αυτή την επέτειο τιμούμε, αποτίοντας φόρο τιμής στο άσβεστο πάθος του Κρητικού λαού για ελευθερία αλλά και σε όλους τους ήρωες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν και έπεσαν στα πεδία μαχών. Τις 12 μέρες της σθεναρής αντίστασης διαδέχθηκαν 4 χρόνια κατοχής, κατα τα οποία ο λαός της Κρήτης συνέχισε να επιδεικνύει το ατρόμητο πνεύμα του και πλήρωσε πολύ υψηλό τίμημα για αυτό. Το φωτεινό παράδειγμα της αυτοθυσίας τους και οι αγώνες τους παραμένουν ζωντανοί και μας εμπνέουν στους αγώνες μας ενάντια σε κάθε μορφή ανελευθερίας.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.