Σωκράτης Βαρδάκης: «Νόμος του κράτους πλέον που δίνει ανάσα για εκατομμύρια πολίτες. Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει να γυρίσετε τη χώρα στον εργασιακό μεσαίωνα»

Στην δευτερολογία του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ και εισηγητής του νομοσχεδίου Σωκράτης Βαρδάκης, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «προσπαθήσατε να απαξιώσετε ένα νομοσχέδιο τομή, ένα σχέδιο νόμου που άρει αδικίες και λανθασμένες πολιτικές που εσείς εφαρμόσατε τα προηγούμενα χρόνια.» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε στην κινδυνολογία και την καταστροφολογία της Ν.Δ. το προηγούμενο διάστημα, που ωστόσο με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, αποδομείται κάθε προσπάθεια προσέγγισης της με τον ελληνικό λαό που εδώ και 10 χρόνια «προσπαθούσε να βγει από τα αδιέξοδα που εσείς δημιουργήσατε» όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε.

Ο κ. Βαρδάκης ήταν εισηγητής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α’ βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις».

Αναλυτικά στην τοποθέτησή του ο κ. Βαρδάκης ανέφερε:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πραγματικά λυπάμαι, γιατί σας δόθηκε μια ακόμα ευκαιρία με το παρόν νομοσχέδιο να αναγνωρίσετε τα λάθη σας. Ψηφίζετε το νομοσχέδιο, αλλά προσπαθήσατε να το αποδομήσετε. Αυτό μόνο εσείς μπορείτε να το εξηγήσετε. Και το εγκληματικό όλων είναι ότι προσπαθήσατε να απαξιώσετε ένα νομοσχέδιο τομή, ένα σχέδιο νόμου που άρει αδικίες και λανθασμένες πολιτικές, που εσείς εφαρμόσατε τα προηγούμενα χρόνια.

«Ο ελληνικός λαός», «ο ελληνικός λαός», «ο ελληνικός λαός»! Όσοι Βουλευτές της Αντιπολίτευσης μίλησαν, ανέφεραν στον πρόλογο ή στον επίλογό τους τον ελληνικό λαό. Αλήθεια; Τώρα θυμηθήκατε τον ελληνικό λαό; Πού είστε δέκα χρόνια που αυτός ο δύσμοιρος λαός δεινοπαθούσε; Αυτός ο δύσμοιρος λαός προσπαθούσε να βγει από τα αδιέξοδα που εσείς δημιουργήσατε.

«Πήρατε δέκα και δώσατε ένα». Το λέτε όλοι. Σύσσωμη η Αντιπολίτευση. Αλλά το λέγατε πριν δέκα μήνες, το λέγατε πριν από έξι μήνες, το λέγατε πριν από τέσσερις μήνες, το λέγατε πριν από δύο μήνες, το είπατε χθες. Καλά, στη Νέα Δημοκρατία δεν έχετε έναν μαθηματικό να μετρήσετε τα θετικά μέτρα; Νομίζω ειλικρινά ότι έχετε μείνει στο αξέχαστο 0 + 0 = 14. Είναι αναφορές που πραγματικά παραμένουν ιστορικές και αν θέλετε αντικατοπτρίζουν την πολιτική μας ταυτότητα.

Εσείς δεν είσαστε που λέγατε ότι είναι φυσικές οι κοινωνικές ανισότητες; Εσείς δεν είσαστε που κάνατε επάγγελμα την ανομία, τη διαπλοκή, τη διαφθορά; Εσείς δεν είσαστε που λέγατε «βάστα, Γερούν, γερά»; Εσείς δεν είσαστε που λέγατε διά στόματος του κ. Μητσοτάκη «ιδεοληψία οι συλλογικές συμβάσεις»; Εσείς δεν είσαστε που ονομάσατε τη δέκατη τρίτη σύνταξη προχθές προεκλογικό ξεδιάντροπο αχρείαστο επίδομα; Εσείς δεν είσαστε που στο πρόγραμμά σας πριν από έναν χρόνο είχατε προμετωπίδα την ιδιωτική ασφάλιση και τώρα προπαγανδίζετε την ιδιωτική υγεία;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν ξέρω, μήπως νομίζετε ότι δεν μας βλέπει ο ελληνικός λαός, όταν μιλούμε από αυτό το Βήμα; Διαφορετικά δεν δικαιολογείται το θράσος σας. Νομίζετε ότι το ψέμα και η παραπληροφόρηση σας κάνει καλό;»

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Βαρδάκης προσκάλεσε-προκάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να βρεθούν μαζί στην κοινωνία και να συζητήσουν για τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα χρόνια της διακυβέρνησής τους.

«Εγώ θέλω να σας προκαλέσω και να σας προσκαλέσω. Ελάτε να βγούμε μαζί στην κοινωνία, να πείτε στους συνταξιούχους αυτό που λέγατε τώρα τρεις μέρες. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε δεκαεφτά φορές τις συντάξεις. Ελάτε μαζί να πούμε στους εργαζόμενους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τον κατώτατο μισθό και νομοθέτησε τον υποκατώτατο μισθό. Ελάτε μαζί να πούμε στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το μοναδικό αποκούμπι τους, την Αγροτική Τράπεζα, και τους φόρτωσε χρέη και «κόκκινα» δάνεια.

Ελάτε μαζί να πούμε στα δυόμισι εκατομμύρια ανασφάλιστους ότι είχαν ασφάλιση πριν το 2016. Ελάτε μαζί, να βγούμε στην κοινωνία να πείτε στον κόσμο  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε στρατιές ανέργων, με την ανεργία στο 27%.

Βγείτε έξω στον κόσμο, να πείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον ΟΕΚ, την Εργατική Εστία, μοναδικούς οργανισμούς κοινής ωφέλειας. Βγείτε έξω, στην κοινωνία να πείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η αιτία που ο ελληνικός λαός είχε απωλέσει το 25% του ΑΕΠ και είχε εκτοξευθεί το δημόσιο χρέος. Βγείτε να πείτε στους Κρητικούς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπεύθυνος μέχρι το 2015, που κανένα έργο υποδομών δεν προχώρησε. Βγείτε να πείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε τον ελληνικό λαό με θαλασσοδάνεια καναλαρχών, θαλασσοδάνεια 400 εκατομμύρια στα κόμματα Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Βγείτε να πείτε στους δημάρχους των περιφερειών σας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε 40% με 50% τις χρηματοδοτήσεις, απαξιώνοντας την τοπική αυτοδιοίκηση. Και παρεμπιπτόντως, ρωτήστε τους για τον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» και το Πρόγραμμα «ΑΚΣΙΑ».

Βγείτε να πείτε στον ελληνικό λαό ότι ο Μαντέλης, ο Τσουκάτος, ο Τσοχατζόπουλος, ο Παπαντωνίου, ο Χριστοφοράκος και τόσοι άλλοι ήταν συνεργάτες του ΣΥΡΙΖΑ. Βγείτε να πείτε στον ελληνικό λαό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2010 έβαλε τη χώρα στα μνημόνια και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Βγείτε να πείτε ότι μέχρι το 2015 η χώρα είχε αλματώδη ανάπτυξη, ο λαός ευημερούσε και σε τρία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ χρεωκόπησε τη χώρα και φτωχοποίησε τον ελληνικό λαό. Βγείτε να πείτε στην κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ χρεωκόπησε και δημιούργησε 1 δισεκατομμύριο έλλειμμα στα ασφαλιστικά ταμεία.»

Δείτε ολόκληρο το βίντεο της δευτερολογίας του Σωκράτη Βαρδάκη στο:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.