Σωκράτης Βαρδάκης: «Να προβλεφθεί η διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών τεστ για περιπτώσεις ασθενών τακτικών ιατρείων»

Τη διενέργεια δωρεάν διαγνωστικού ελέγχου για covid-19 σε όλους όσοι εισέρχονται σε δημόσιες ή ιδιωτικές δομές υγείας και για τις περιπτώσεις που δεν απαιτούνται, λόγω της εξαιρετικής κατάστασης αύξησης των κρουσμάτων, ζητάμε με κοινοβουλευτική μας παρέμβαση 22 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με πρωτοβουλία μου.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σήμερα, δεν απαιτείται εργαστηριακός έλεγχος για covid-19:

● Κατά την προσέλευση ασθενών για εξέταση
● Κατά την προσέλευση ασθενών για αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών
● Σε πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, συνοδούς ασθενών πριν την είσοδο τους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των Τακτικών Ιατρείων
● Σε συνοδούς ασθενών που προσέρχονται στο Τμήμα επειγόντων Περιστατικών

Επειδή, η αύξηση των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει και τα πιο δυσοίωνα σενάρια και τέθηκε εμβληματικά από την κυβέρνηση η τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους υγείας, ζητάμε να ενημερωθούμε αν θα προβλεφθεί η διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών ελέγχων για covid-19, σε ασθενείς και συνοδούς τους που προσέρχονται σε δομές υγείας για τακτική εξέταση, παράλληλα με τις άλλες προγραμματισμένες ιατρικές τους εξετάσεις.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.