Σωκράτης Βαρδάκης: “Να παραταθεί η ημερομηνία υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα Αρωγή, για τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου”

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για να δοθεί παράταση της προθεσμίας υποβολής αίτησης για τις αποζημιώσεις, στους πληγέντες από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Κρήτης, προχωρήσαμε 27 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων Υποδομών και Μεταφορών, μετά από πρωτοβουλία μου.

Συγκεκριμένα, ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, είχε μεγάλες επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων των πληγεισών περιοχών. Δυστυχώς, πολλά σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην στήριξη των πληγέντων δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί.
Με τις Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν στη χορήγηση αποζημίωσης οικοσκευής, χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής και στη χορήγηση ενίσχυσης σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των σχετικών αιτήσεων η 15η Νοεμβρίου του 2021.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι μετρούν ακόμη τις πληγές τους, με την εγκατάσταση στους οικίσκους να έχει μόλις ξεκινήσει για λίγες οικογένειες, ενώ καλούνται να αντιμετωπίσουν -εκτός από γραφειοκρατικά- και θέματα επιβίωσης.
Σημαντικό πρόβλημα έχει προκύψει και με τους πολίτες που είτε λόγω ανωτέρας βίας (θάνατος) συνιδιοκτήτη, είτε μη έγκαιρης ολοκλήρωσης διαδικασιών μεταβίβασης περιουσίας, είτε μη έγκαιρης αποδοχής κληρονομίας, αδυνατούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.

Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε να ενημερωθούμε από τους αρμόδιους Υπουργούς αν προτίθενται να παρατείνουν την προθεσμία υποβολής αίτησης για την καταβολή αποζημίωσης οικοσκευής, Στεγαστικής Συνδρομής και επιχορήγησης σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου, η οποία λήγει στις 15 Νοεμβρίου του 2021.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.