Σωκράτης Βαρδάκης: «Να μην καταλήξει το αναπτυξιακό εργαλείο των Δασικών Χαρτών, τροχοπέδη της ανάπτυξης στη χώρα μας»

«Η πρόσφατη ανάρτηση των Δασικών Χαρτών αναδεικνύει, για μια ακόμη φορά, την επιπολαιότητα των κυβερνητικών αποφάσεων, αναφορικά με ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Για τον Νομό Ηρακλείου, η ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, έρχεται μετά από μία μακρά περίοδο 40 ετών, κατά την οποία η χώρα μας ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες. Ένα έργο που είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την κύρωση των Δασικών Χαρτών να αγγίζει επί ημερών της το 55%, όταν μέχρι το 2015 ήταν μόλις στο 1%.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης, αποφάσισε να ακυρώσει όλη την προηγούμενη δουλειά που είχε γίνει και να καταρτίσει βεβιασμένα και με απίστευτη προχειρότητα, νέους Δασικούς χάρτες, οι οποίοι εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

Είναι θετικό ότι στο παραπέντε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκας, αναγνώρισε τα τεράστια προβλήματα, που προκύπτουν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Έκανε ένα βήμα πίσω, υποσχόμενος ότι τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες θα λυθούν με συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει άμεσα διοικητικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη διόρθωση των σφαλμάτων στους δασικούς χάρτες. Μένει βέβαια να δούμε αν θα περάσει από τη θεωρία στην πράξη.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.