Σωκράτης Βαρδάκης: «Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τις υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος των ΤΟΕΒ»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη λήψη άμεσων μέτρων για τις υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος των ΤΟΕΒ, πραγματοποίησαν 36 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής ανάπτυξης & Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, οι Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), έρχονται το τελευταίο διάστημα αντιμέτωποι με τις υπέρογκες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, που χρησιμοποιείται για την άντληση και μεταφορά του αρδευτικού νερού. Αδυνατώντας οι εν λόγω οργανισμοί να απορροφήσουν εξ ολοκλήρου αυτή την αύξηση, το κόστος θα μετακυλιστεί στα τιμολόγια του αρδευτικού νερού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τιμές των αγροτικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Τυμπακίου, τα τιμολόγια ρεύματος των Οργανισμών έχουν αυξηθεί σχεδόν στο διπλάσιο. Ακόμα και αν οι ΤΟΕΒ απορροφήσουν ένα μέρος της αύξησης αυτής, ένα άλλο μέρος θα κληθούν να πληρώσουν οι αγρότες μέσω των λογαριασμών του αρδευτικού νερού, κάτι το οποίο θα αποφασιστεί από τις γενικές συνελεύσεις. Στην περίπτωση που θα προκριθεί κάτι τέτοιο, οι αγρότες θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά και τις τωρινές αυξήσεις, από τις αρχές του νέου έτους.

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν, αν προτίθενται να εξετάσουν την απαλλαγή των ΤΟΕΒ από τη ρήτρα αναπροσαρμογής Χρέωσης Προμήθειας στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, να εξετάσουν το ύψος του ΦΠΑ που αποδίδουν οι ΤΟΕΒ και να αυξήσουν το ύψος ενίσχυσης των αγροτικών τιμολογίων

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.