Σωκράτης Βαρδάκης: «Να επισκευαστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το κτίριο που στέγαζε τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων»

Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών του κτιρίου, του πρώην ξενοδοχείου “ΗΛΙΟΣ”, που χαρακτηρίστηκε κίτρινο, μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και την επιστροφή σε αυτό, των σπουδαστών της σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, μετά την επισκευή του, ζητάμε με κοινοβουλευτική μας παρέμβαση 15 βουλευτές #ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Τουρισμού, μετά από πρωτοβουλία μου.

Το κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη της περιοχής Κοκκίνη Χάνι Ηρακλείου Κρήτης, στέγαζε έως και τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, την εκπαιδευτική δομή του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του Υπουργείου Τουρισμού.

Σε προηγούμενη κοινοβουλευτική παρέμβαση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που αφορούσε τόσο στη συντήρηση του κτιρίου, περιουσία του Δημοσίου, όσο και στην επαναλειτουργία της συγκεκριμένης υποδομής, το Υπουργείο Τουρισμού δεν απάντησε με σαφήνεια ως προς το τι προτίθεται να κάνει σε σχέση με την επισκευή του, αλλά και την αξιοποίησή του.

Τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει, αφού μετά τον πρόσφατο σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και κατόπιν του απαιτούμενου τεχνικού ελέγχου, το κτίριο χαρακτηρίστηκε κίτρινο, κάτι που σημαίνει ότι θα χρηματοδοτηθεί η επισκευή του και θα είναι ασφαλές για τους σπουδαστές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν προσωρινά σε άλλο κτίριο.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να ενημερωθούν από τον αρμόδιο Υπουργό, για το χρονοδιάγραμμα των επισκευαστικών εργασιών του κτιρίου, πότε επίκειται η επιστροφή των σπουδαστών σε αυτό και ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου ως προς την αξιοποίησή του, μετά την απαραίτητη επισκευή του.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.