Σωκράτης Βαρδάκης: «Να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ των 5.066 ωφελουμένων για την αντιπυρική προστασία των δασών»

Την παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για την αντιπυρική προστασία, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Όπως επισημαίνει ο Σωκράτης Βαρδάκης, των 5.066 ωφελουμένων για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας, πέραν της επανασύνδεσης των µακροχρονίως ανέργων και ευάλωτων οµάδων µε την αγορά εργασίας και της βελτίωσης της οικονοµικής κατάστασης τους, σχεδιάστηκε για την προστασία των δασικών εκτάσεων της χώρας από πυρκαγιές και για την διαχείριση των ήδη καµένων  περιοχών  προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών.

Στο νομό Ηρακλείου, τον Αύγουστο 2018, προσελήφθησαν 48 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, καλύπτοντας μέχρι σήμερα τις ανάγκες των εργασιών για την αντιπυρική προστασία των δασών του νομού, καθάρισμα των δέντρων, καθαριότητα χώρων, αποψίλωση ξερών χόρτων, κλάδεμα, συμβάλλοντας καθοριστικά, στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών, σε μία αντιπυρική περίοδο, μάλιστα, υψηλού κινδύνου. Ως εκ τούτου η αποχώρηση ενός ειδικευμένου πλέον και έμπειρου προσωπικού θα αφήσει απογυμνωμένες τις δασικές υπηρεσίες από εργατικό και επιστημονικό προσωπικό. Ο κ. Βαρδάκης καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ των 5.066 ωφελουμένων για την αντιπυρική προστασία των δασών, τονίζοντας ότι η παραμονή αυτών των εργαζομένων, στην θέση τους κρίνεται αναγκαία για την πρόληψη και φροντίδα των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας μας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.