Σωκράτης Βαρδάκης: «Να δημιουργηθεί άμεσα Τομέας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών στην ΠΕ Ηρακλείου»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη δημιουργία Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.) στην Π.Ε. Ηρακλείου, προχωρήσαμε 29 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, με πρωτοβουλία μου.

Οι περιοχές του Νομού Ηρακλείου οι οποίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τον φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και οι πληγέντες κάτοικοι τους, αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων, ένα εκ των οποίων είναι και η κτιριακή αποκατάστασή τους, για την οποία καταθέτουν ηλεκτρονικά αίτηση προς το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η επιστροφή του σεισμόπληκτου νομού μας στην κανονικότητα απαιτεί τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών και την ορθή κατάθεση των αιτημάτων από τους πληγέντες.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η ανάγκη για δημιουργία μιας Υπηρεσίας ώστε να υπάρξει η δυνατότητα καλύτερου συντονισμού των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και παρακολούθησης του έργου αποκατάστασης των πληγέντων περιοχών.

Η ανάγκη αυτή εξάλλου έχει εκφραστεί από όλους τους εμπλεκόμενους, φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σεισμόπληκτους, εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε από τον Αρμόδιο Υπουργό αν προτίθεται να δημιουργήσει Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.) στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.