Σωκράτης Βαρδάκης: «Με σύσσωμη την τοπική κοινωνία και τους φορείς της Κρήτης, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθεί αυτό το κατάπτυστο εγχείρημα υφαρπαγής του συγκροτήματος του Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης»

Στα πλαίσια της συνάντησης, που είχε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Παύλο Μπαριτάκη (Paulos Baritacis), αναφορικά με το τελεσίγραφο της ΕΤ.Α.Δ. A.E. για τα ακίνητα, που στεγάζουν το Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης και το Δημοτικό Σχολείο Γουρνών, ο Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε:

«Μέσα από μια απαράδεκτη επιστολή, η ΕΤ.Α.Δ., εντελώς ξαφνικά και αδικαιολόγητα, ζητά την παράδοση του ακινήτου, που στεγάζει το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης και το Δημοτικό Σχολείο Γουρνών, εντός 20 ημερών. Μία απόφαση, που αποτελεί προσβολή για τους φορείς αλλά και την τοπική κοινωνία.

Δίχως να έχει προηγηθεί διαβούλευση και επικοινωνία, αλλά κυρίως χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή παραβίαση των όρων της σύμβασης παραχώρησης του ακινήτου, ισχύος μέχρι το 2025, το τελεσίγραφο της ΕΤ.Α.Δ. συνιστά μία κίνηση ανήκουστη και αψυχολόγητη.

Κρίσιμο ερώτημα αποτελεί, τι θα συμβεί με τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου, ενώ ζητούμενο, θα έπρεπε να είναι η ενίσχυση της αναβάθμισης του συγκροτήματος και η ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης, ώστε να συνεχίσει το Δ.Ε.Κ.Κ. να διαδραματίζει κομβικό ρόλο τοπικά, σε πολιτισμικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Αυτό μπορεί να καταστεί δυνατό, μόνο με τη συνέχιση της αξιοποίησής των ακινήτων, από τους φορείς της Κρήτης και όχι ξεπουλώντας το σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Από την πλευρά μας, ενημέρωσα τον κ. Αρναουτάκη για την κατάθεση Ερώτησης, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετικά με το ζήτημα, με τη συνυπογραφή και άλλων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με την οποία οι αρμόδιοι Υπουργοί καλούνται να απαντήσουν, σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να αποσυρθεί η απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου για ανάκληση της παραχώρησης του εν λόγω ακινήτου.

Ο κ. Περιφερειάρχης από τη δική του πλευρά, τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παραχωρηθούν τα κλειδιά των ακινήτων και ότι τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες και προσβλητικές, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης του συγκροτήματος.

Μαζί με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της Κρήτης, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθεί αυτό το κατάπτυστο εγχείρημα υφαρπαγής του συγκροτήματος του Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης καθώς επίσης και του Παραρτήματος Δημοτικού Σχολείου Γουρνών».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.