Σωκράτης Βαρδάκης: «Με οδηγίες της Κυβέρνησης οι εργαζόμενοι πληρώνουν για άλλη μια φορά το μάρμαρο της κρίσης που δημιουργείται»

Την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των εποχικά εργαζόμενων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με αφορμή και την επιστολή του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων αναφέρει στην επιστολή του ότι υπάρχουν καταγγελίες για παραβίαση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων με την αιτιολογία της εξάπλωσης του κορονοϊού. Οι εποχικοί υπάλληλοι απασχολούνται λίγους μόνο μήνες το χρόνο και θα πρέπει να προστατευτεί με κάθε τρόπο το δικαίωμά τους στην εργασία ενόψει της τουριστική περιόδου που ξεκινά σε λίγες μέρες.

Εργοδοτικές αυθαιρεσίες, όπως αλλαγή εργασιακών σχέσεων, επιβολή εκ περιτροπής εργασίας και μη επαναπρόσληψη των εποχικών υπαλλήλων, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους. Τέλος, καλείται το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, να προβλεφθούν προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης για επιχειρήσεις που έχουν επηρεαστεί οικονομικά από τον κορονοϊό, ώστε να μην απωλέσουν οι εποχικοί ξενοδοχοϋπάλληλοι το εισόδημά τους και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.